Mathias skrev hovedopgave om Riis-museum - og fik job på Riis-museum

Mathias Kirkegaard Poulsen fra Bramming dimitterede fra serviceøkonom uddannelsen på Erhvervsakademi SydVest med topkarakter, og blev få dage efter ansat på Jacob A. Riis Museum i Ribe. På billedet har en overrasket dimittend netop modtaget Sydbanks Rejselegat, som han er virkelig glad for, da prisen er indstillet af uddannelsens undervisere. Privatfoto

Mathias skrev hovedopgave om Riis-museum - og fik job på Riis-museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mathias Kirkegaard Poulsen er museumsvært på det netop nyåbnede Jacob A. Riis Museum i Ribe efter at være dimitteret fra Erhvervsakademi SydVest - EASV - med topkarakter efter hovedopgave om selv samme museum.

Ribe: Netop dimitteret fra serviceøkonom-uddannelsen på EASV i Esbjerg med topkarakter, skulle Mathias Kirkegaard Poulsen fra Bramming ud og finde sig et arbejde.

Det tog tre dage.

Så var han blevet ansat af Sydvestjyske Museer som museumsvært på det nyåbnede Jacob A. Riis Museum som kustode og museumsvært. Ansættelsen skete blot tre dage før åbningen af det nye museum tilbage i juni, men der var en årsag til, at man kunne ansætte en ung kustode med så kort varsel på det nye museum.

I den afsluttende hovedopgave skrev Mathias Kirkegaard Poulsen nemlig hovedopgave om Jacob A. Riis, og denne førte ikke blot en topkarakter og et nyt job med sig. Den dygtige student modtog nemlig også Sydbanks rejselegat på 10.000 kr., der er et flidslegat, der ved årets sommerdimission på EASV uddeles til én årlig dimittend.

- Jeg afsluttede min sidste eksamen og forsvar af hovedopgave om Jacob A. Riis Museet fredag den 21. juni, og mandag den 24. juni startede jeg på arbejde samme sted, siger Mathias Kirkegaard Poulsen og forklarer, hvordan hovedopgaven blandt andet handlede om gæstetilfredshed og museets målgrupper.

Riis Museum
Jacob A. Riis Museum i Sortebrødregade i Ribe blev officielt torsdag 27. juni af prinsesse Benedikte og Jacob A. Riis tipoldebarn, Lela Riis Agnew.

- Vi havde flere møder med Marketing & publikumschef Kenneth Mørk fra Sydvestjyske Museer. Til disse møder kom også muligheden for job efter endt uddannelse op at vende, fortæller Mathias Kirkegaard Poulsen, der er ansat på 30 timer primært med ansvar for den daglige drift på museet lige fra betjening af gæster til at sikre, at museets digitale elementer forløber problemfrit.

Desuden er han også med i tilblivelsen af det kommende heksemuseum, og generelt har han prøvet kræfter med meget under sin uddannelse.

Det største projekt under hans praktikophold hos Esbjerg Kommunes Eventsekretariat var Tall Ships Races Esbjerg i 2018, hvor han blandt andet havde ansvaret for crewcenteret, der var samlingssted for alle trainees fra de mange skibe.

- Jeg var utrolig glad for praktikopholdet hos Eventsekretariatet. Det jeg søgte i en praktikvirksomhed, var kompetente kollegaer som jeg kunne lære en masse af, hver dag jeg var i praktik, og det fik jeg i den grad!", siger Mathias Kirkegaard Poulsen, der efterfølgende blev Mathias ansat som studentermedhjælper ved Eventsekretariat, inden han senere kunne kaste sig ud i turismebranchen hos Sydvestjyske Museer.

Mathias skrev hovedopgave om Riis-museum - og fik job på Riis-museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce