Man er nødt til at så hvis man vil plukke

Martin Fjord Tarbensen, venstre, er lære hos it-virksomheden Centex i Esbjerg. Lars Thulin er glad det bidrag, som han oplever fra lærlingene.
Foto: Joan Karlsen

Man er nødt til at så hvis man vil plukke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hos it-virksomheden Centex i Esbjerg har de stor succes med at have praktikanter. De opfordrer andre til at følge eksemplet og derved støtte op om Dansk Industris bøn til virksomhederne.

ESBJERG: Hvis virksomhederne fremover vil have kvalificerede ansøgere til opslåede stillinger, så må de også selv tage et ansvar for at uddanne netop sådanne medarbejdere. Derfor er to ud Centex 13 mands medarbejderstab lærlinge. Sådan har det været de sidste seks år for den esbjergensiske it-virksomhed. Virksomheden er skoleeksempel for den profil, som Dansk Industri på det seneste har opfordret erhvervslivet til at følge. Der mangler nemlig lærlingepladser. Hos Centex mener de, at virksomheder kan få stort udbytte af at slå lærerpladser op.

- Man investerer tid i at lære dem op, men gevinsten er, at de tilføjer energi og ildhu. Og så ser jeg en tendens til, at de har forslag og ideer, som man ikke selv får, fortæller ejer Lars Thulin.

Loyale medarbejdere

Centex' nuværende lærlinge er under uddannelse som datateknikker og it-supporter, henholdsvis en 4,5 og 2,5 årig uddannelse. Men lærlingetiden er også en proces for virksomheden, fordi de også uddanner de unge til at matche den medarbejderprofil, som firmaet har. Det giver klare fordele, når uddannelsen er ovre

- Som virksomhed har du en unik mulighed for at både kende den person, du ansætter efterfølgende, men du ved også, at de som færdiguddannede fra første dag kan skabe resultater. Normalt tager det et års tid for en ny medarbejder, der kommer udefra, lyder det fra Lars Thulin.

Han ser det som et fælles ansvar, at man uddanner dygtige folk til arbejdsstyrken, hvis virksomhederne samtidig vil have muligheden for at ansætte selv samme type medarbejdere.

Foto: Joan Karlsen
Foto: Joan Karlsen
Fakta
Centex

Ejer Lars Thulin har arbejdet med unge i mange år, da han har en baggrund som it-underviser på IT Akademiet, og i dag er aktiv i bestyrelsen og Young Enterprise.

  • Virksomheden har de sidste seks år haft lærlinge ansat.


  • På nuværende tidspunkt er der to lærling, en som datateknikker og en anden som it-supporter. Deres lærertid er henholdsvis 4,5 og 2,5 år.


Man er nødt til at så hvis man vil plukke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce