!DOCTYPE html> Mælkefamilie med 500 dyr går konkurs | Erhverv Esbjerg | jv.dk

Mælkefamilie med 500 dyr går konkurs

Hele produktionen forleden blev overtaget af en unavngiven køber, og besætningen på omkring 250 køer og et tilsvarende antal opdræt er dermed sikret på bedriften. Arkivfoto.

Mælkefamilie med 500 dyr går konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter 16 år er drømmen slut for hollandsk familie, der selv har indgivet konkursbegæring til Skifteretten i Esbjerg.

Esbjerg: Da det hollandske ægtepar Bram og Annetje Buurmann tilbage i 2002 tager hul på landmandslivet i Danmark, erklærer de til besøgstjenesten i organisationen Landbrug & Fødevarer, at det bedste ved at være landmand er, at de selv bestemmer over deres tid, og at de er meget glade for at arbejde med dyr og natur.

Cirka 16 år efter er det imidlertid slut for den hollandske familie.

Deres mælkebrug, Toftegård I/S på Solbjergvej ved Skads, blev forleden ved Skifteretten i Esbjerg erklæret konkurs og føjer sig dermed til listen over mange landbrug, som i de senere år har knækket nakken i den pressede økonomi.

Ifølge kurator Verner Holm, der er advokat hos Penta Advokater i Vejen med mangeårig erfaring i landbrugskonkurser, er det parret bag Toftegård I/S selv, der har indgivet konkursbegæring til skifteretten.

Derudover er Verner Holm fåmælt om årsagen til konkursen, og hvem der har penge i klemme i konkursen.

- Man skal være bevidst om, at disse sager er meget følsomme. En konkurs er altid ulykkelig for alle involverede, men i et landbrug er det alt, der forandres. Som hovedregel mister de konkursramte familier deres bolig, og samtidig skal børnene måske skifte skole, siger Verner Holm.

En konkurs er altid ulykkelig for alle involverede, men i et landbrug er det alt, der forandres. Det er samtidig en familie, der mister sin bopæl, og måske skal børnene flytte skole.
Kurator og advokat Verner Holm

Bedriften sikret

Han oplyser dog, at hele produktionen forleden blev overtaget af en unavngiven køber, og at besætningen på omkring 250 køer og et tilsvarende antal opdræt dermed er sikret på bedriften, som foruden Toftegård også omfatter Tudegård få kilometer væk.

Bedriften har igennem et stykke tid været forsøgt solgt via landbrugsmægleren Agriteam. Her fremgik det, at driften foruden de to gårde omfatter tæt ved 200 hektar jord, og at den ene gård på Solbjergvej 23 er godkendt til 432,50 dyreenheder (DE) svarende til 303 køer, 12 kvier, 70 småkalve og 151 tyrekalve, mens den anden gård er godkendt til 135 DE svarende til et dyrehold på 285 styk opdræt.

Her beskrives besætningen på ejendommene også som velpasset og med en høj effektivitet. Hele bedriften var udbudt til salg for knap 37 millioner kroner.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra ægteparret Buurmann.

Mælkefamilie med 500 dyr går konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce