Lokalråd utilfreds med kompromis om højt byggeri i Sædding

En skitsetegning af Ungdomsbos oprindelige projekt set fra oven i det grønne område i Gl. Sædding. Lokalrådet kan gå med til den tæt-lave bebyggelse, men ikke etagebyggeriet. Visualisering: Esbjerg Kommune

Lokalråd utilfreds med kompromis om højt byggeri i Sædding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv om et flertal i Plan & Miljøudvalget har skåret Ungdomsbos boligprojekt i Gl. Sædding til og ned, er Sædding-Fovrfeld Lokalråd ikke tilfreds. Lokalrådet vil have etagebyggeriet helt væk.

Esbjerg Kommune: Hvis flertallet i Plan & Miljøudvalget, der tirsdag landede et kompromis i sagen om Ungdomsbos byggeri med 90 boliger på Strandvænget i Gl. Sædding, tror, at der nu er lagt låg på de massive borgerprotester mod projektet, må de tro om igen.

For selv om politikerne skar den del af planen, der indeholdt tre punkthuse i fire til seks etagers højde med 50 boliger, ned til to etageejendomme på maksimalt fire etager, er utilfredsheden stadig markant, siger næstformanden i Sædding-Fovrfeld Lokalråd, Jarl Thiesen.

- Etageejendommene skal slet ikke være der. Det er i orden med de 40 boliger som tæt-lav bebyggelse, men vi vil ikke have blokkene - uanset om vi snakker fire eller seks etager. Det er en lappeløsning, for at sige det ligeud, og man tænker slet ikke på det grønne område. Det bliver jo en ren ghetto. Det er heller ikke attraktivt og gennemtænkt, at man klistrer højhuse op ad en børnehave. Vi mener, det grønne område skal bevares til leg og aktivitet, siger han.

Beslutningen
  • Et flertal i Plan & Miljøudvalget besluttede forleden, at projektet med de i alt 90 boliger - 40 som tæt-lav bebyggelse og 50 fordelt på tre etage-punkthuse - skal skaleres ned. De 40 lave boliger pilles der ikke ved, men antallet af punkthuse skæres ned til to, som ikke må være højere end fire etager. Flertallet bestod af Venstre, Socialdemokratiet og SF.
  • Dansk Folkepartis Hans K. Sønderby stemte imod det beskårne projekt. Han mener - henset til den massive modstand - ikke, at hverken det store eller det formindskede projekt kan godkendes. Han ønsker, at det udarbejdes et helt nyt projekt, som efterfølgende bør i høring.

Borgmesterbrev

Som tidligere omtalt i JydskeVestkysten indkom der i høringsfasen ikke færre end 173 bemærkninger, herunder fra Sædding-Fovrfeld Lokalråd. En række af bemærkningerne havde flere underskrivere - i alt 453 underskrifter. De mange underskrifter handlede i store træk om bekymringer for det høje byggeri, der frygtes at give indbliks- og skyggegener samt uhensigtsmæssige kastevinde for de omkringboende. Derudover omhandlede indsigelserne bekymring for stærk forøgelse af trafikken, brandforhold, kloakering, indhug i de eksisterende, grønne arealer samt den planlagte antennemast på en seks etagers bygning.

Høringssvarene blev i forbindelse med sagsfremstillingen til politikerne i udvalget kommenteret af forvaltningen, og ingen af bemærkningerne gav anledning til ændringer i det fremlagte lokalplanforslag. Det er Sædding-Fovrfeld Lokalråd mildt sagt noget pikeret over, og lokalrådet har nu udfærdiget en protestskrivelse til borgmester Jesper Frost Rasmussen (V).

- Vi ønsker, at hele sagen sendes retur til Plan & Miljøudvalget. Vi er flyttet herud, fordi der er mere luft og grønt omkring os end inde i byen, og hvis politikerne pakker hver en fri kvadratmeter til med byggeri, er det ikke attraktivt herude mere, siger Jarl Thiesen.

Lokalråd utilfreds med kompromis om højt byggeri i Sædding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce