Lokalpolitikere dybt forundrede over Udlændingestyrelsen i Jimmy-sagen

I 11 år har Jimmy serveret pizzaer for øboere og turister, og det vil han bare gerne blive ved med. Foto: Anders Græsbøll Buch

Lokalpolitikere dybt forundrede over Udlændingestyrelsen i Jimmy-sagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den lokale pizzamand på Hovedgaden i Nordby på Fanø risikerer at få inddraget sin opholdstilladelse. Hos lokalpolitikerne på Fanø møder det dog kun hovedrysten.

Fanø: Tirsdag skrev JydskeVestkysten, at Fanøs iranske pizzamand "Jimmy" risikerer at få inddraget sin opholdstilladelse, da han har haft fire ulovlige rejser tilbage til sit hjemland indenfor de første 10 år, efter han fik permanent opholdstilladelse.

Sagen optager også lokalpolitikerne på øen, der har svært ved at forstå, hvorfor en mand, der er fuldt integreret, som arbejder 80 timer om ugen, og hvis kone og børn er danske statsborgere, nu muligvis skal sendes hjem til Iran.

- Jeg synes, at det er en skandale, hvis han skal sendes hjem, og derfor har jeg også skrevet under. Han er taget hjem for over 10 år siden, han har egen forretning, og hans kone og børn er danske statsborgere, siger Kristine Kaas Krog, byrådsmedlem fra Fanø Lokalliste.

Sagen kort
53-årige Abutaleb Jamshid Farjand bedre kendt som "Jimmy" driver Jimmys Køkken på Fanø. Han fik den 28. juni et brev i sin e-boks fra Udlændingestyrelsen om, at han skulle komme til samtale, da de havde modtaget oplysninger, der kunne give grundlag for at inddrage hans opholdstilladelse. Samtalen fandt sted 5. juli på Center Sandholm, og sagsbehandlingen er nu i gang. Jimmys fejl består i, at han fire gange har rejst til sit hjemland i Iran i perioden efter han fik permanent opholdstilladelse, hvilket han ikke måtte.

"Det virker besynderligt"

Samme forundring møder man hos Konservative, hvor byrådsmedlem Frej Kofoed Petersen selv er gået ind i arbejdet med at få indsamlet så mange underskrifter som muligt.

- Det virker besynderligt, at Udlændingestyrelsen bruger tid på sager, der er over ti år gamle. Formålet med loven er jo ikke at smide folk som Jimmy ud men at smide folk ud, der ikke vil Danmark, siger Frej Kofoed Petersen, byrådsmedlem for Konservative.

Hos politikerne er der samtidig en stor forståelse for, at loven er, som den er. De savner dog en mere konkret stillingtagen til enkeltsager i stedet for altid at lade principper og regler råde.

- Det er på alle måder urimeligt, hvis han skal rejse herfra og væk fra familien efter 25 år. Regler og principper er godt nok, men det kan godt blive lidt rigidt, hvis man ikke kan kigge konkret på en sag, siger Johan Brink Jensen (S), formand i Social- og Sundhedsudvalget.

Der er nemlig begået fejl fra Jimmys side, da han er rejst hjem uden tilladelse, men tidsperspektivet i sagen gør, at viceborgmester Erik Nørreby (V) ikke mener, at det skal have nogen betydning.

- Her er en, der er fuldt ud integreret, og det virker fuldstændig grotesk, hvis han efter 25 år i Danmark skal sendes hjem. Det er udenfor den sunde fornufts rækkevidde at smide ham ud, fordi han for over 10 år siden har begået nogle fejl, der består i, at han er rejst ud af landet uden tilladelse for at blive gift og til sine forældres begravelser, siger Erik Nørreby (V).

Vil tage fat i baglandet

Flere af politikerne vil nu tage fat i deres politiske bagland på Christiansborg og få dem til at gå ind i sagen. En af dem er Frej Kofoed Petersen, som også havde held med at få flere Folketingspolitikere ind i sagen, da Wang Zhao, der drev Wangs Sushi på øen, for et par år siden var i en lignende situation, hvor han stod til at få inddraget sin opholdstilladelse.

- Jeg har snakket med partiet og prøver at tage fat i blandt andet Naser Khader. Vi vil forsøge at skabe stor medieomtale og et politisk pres, så vi forhåbentlig sikrer os, at Jimmy bliver i Danmark, siger Frej Kofoed Petersen (K).

Samtidig håber politikerne, at de lokale vil fortsætte med at råbe op og indsamle underskrifter, så sagen kan få en lykkelig afslutning.

Lokalpolitikere dybt forundrede over Udlændingestyrelsen i Jimmy-sagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce