Liberalt Folkeparti vil have skatten sat op

Liberalt Folkepartis gruppeformand, Freddie H. Madsen, mener, at kommunens borgere hellere ser skattestigning end velfærdsmassakre.
Foto: Christer Holte

Liberalt Folkeparti vil have skatten sat op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uforsvarligt at skulle spare 225 mio. kr. om året, mener gruppeformand Freddie H. Madsen, der kræver skatteforhøjelse til afstemning i byrådssalen.

ESBJERG KOMMUNE: Liberalt Folkeparti vil have kommuneskatten sat op.

Derfor har partiets gruppeformand i Esbjerg Byråd, Freddie H. Madsen, netop bedt borgmesteren sætte forslaget til debat og afstemning på det førstkommende byrådsmøde efter sommerferien. Det sker uagtet, at borgmester Johnny Søtrup (V) tidligere pure har afvist alle tanker om skattestigninger.

- Vi mener, det er uforsvarligt, at vi skal spare mindst 225 mio. kr. om året - eller 900 mio. kr. i den fireårige budgetperiode - og da især, at der skal findes over 100 mio. kr. på ældreområdet. Vi bør derfor søge Indenrigsministeriet om lov til at sætte skatten op, siger Freddie H. Madsen.

Ikke så helt let

Imidlertid er det ikke så ligetil at få lov at sætte skatten op. Det fik seks kommuner lov til sidste år, men de skulle samlet set holde sig inden for en ramme af 150 mio. kr., som var det beløb, der forinden var blevet aftalt mellem regeringen og Kommunernes Landsforening (KL). Desuden er hele økonomiaftalen et nulsumsspil, og det betyder, at andre kommuner samtidig skulle sænke skatten med et samlet, tilsvarende beløb.

Lader man hånt om de regler, er regeringen nu som tidligere klar med økonomiske bøllebank - de kommuner, der har sat skatten op, bliver modregnet med 75 procent af skatteprovenuet det første år, 50 procent de to næstfølgende år og 25 procent det fjerde år. 1. viceborgmester Jesper Frost Rasmussen (V) slår fast, at Venstre ikke har ændret holdning:

- Vi mener ikke, det er en løsning på den økonomiske situation. Skatterne er for det første høje nok, og for det andet ville hovedparten af pengene jo ryge i statskassen. Men det står selvfølgelig enhver frit for at bringe forslag frem, siger han.

Henrik Vallø (K) har "ingen umiddelbare planer" om at gå ind for skatteforhøjelser, som han underspillet meddeler det i en sms.

Fakta
Ansøgningsfrist

I økonomiaftalen mellem regeringen og KL indgår, at nogle kommuner skal have mulighed for at forhøje skatten inden for en ramme på 200 mio. kr. Kommunerne kan søge Social- og Indenrigsministeriet om fritagelse for en eventuel individuel straffesanktion senest 3. september.

Liberalt Folkeparti vil have skatten sat op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce