Landsret frifandt tyrkisk mand for knivstikkeri

Vestre Landsret i Viborg frifandt en tyrkisk mand fra asylcentret i Hviding, efter at manden havde siddet varetægtsfængslet siden januar i år. Arkivfoto

Landsret frifandt tyrkisk mand for knivstikkeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En tyrkisk mand, som bor på asylcentret i Hviding, fik i byretten en dom på fem måneder og udvisning af Danmark. Men landsretten fandt det ikke bevist, at den tyrkiske mand stod bag overfald på tre pakistanske mænd.

HVIDING: En tyrkisk mand, som har siddet varetægtsfængslet siden den 22. januar i år, er nu blevet genforenet med sin kone og to børn på asylcentret i Hviding.

Her har familien boet siden november sidste år, hvor familien søgte asyl i Danmark.

Tirsdag i denne uge var den tyrkiske mand for retten ved Landsretten i Viborg. Manden havde appelleret en dom på fem måneders fængsel samt udvisning af Danmark med indrejseforbud i seks år, som han tidligere i år fik ved byretten i Esbjerg.

Sagen tog sit udgangspunkt i en konflikt, som angiveligt skulle have fundet sted den 20. januar i år mellem den tyrkiske mand og tre pakistanske mænd, som også boede på asylcentret i Hviding. Årsagen var børnegråd fra den tiltalte mands værelse, hvor han boede med hustruen og de to børn. Da den tyrkiske mand kom tilbage fra rengøring af en gryde, skulle han have slået ud med gryden mod de tre mænd. Siden gik han ind på værelset, og her lød forklaringen i byretten på, at tyrkeren skulle have fundet en stor køkkenkniv, som han tog med ud på gangen og gjorde udfald mod de tre mænd. To fik snitsår på hænder og fingre, lød det da sagen blev behandlet i byretten.

Berettiget tvivl

Advokat Jens Graven Nielsen, som var forsvarer for den tyrkiske mand ved tirsdagens landsretssag oplyser, at baggrunden for, at hans klient blev frifundet af landsretten var, at der er berettiget tvivl om, at den tyrkiske mand var skyld i bataljen på asylcentret i Hviding.

Han fortæller, at der i byretssagen var et kvindeligt vidne, som oplyste at den tyrkiske mand ikke var i nærheden af de tre pakistanske mænd - og derfor var uskyldig, og der var også på andre punkter tvivl om skyldsspørgsmålet.

Hverken det kvindelige vidne eller de tre forurettede pakistanske mænd blev afhørt i landsretten. De tre pakistanske mænd er heller ikke længere i landet. Ifølge Jens Graven Nielsen er de alle tre udrejst af landet.

Landsret frifandt tyrkisk mand for knivstikkeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce