Lærlingen Fie styrer lige nu butikken i Vejrup

Fie Rosenberg styrer alle indkøb i blandt andet frugt- og grøntafdelingen, og her er det kunsten at have et stort vareudbud, men samtidig at undgå at købe for meget ind, så der er for mange fødevarer, som går til spilde. Foto: Ole Maass.

Lærlingen Fie styrer lige nu butikken i Vejrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fie Rosenberg er voksenlærling med ét år tilbage af sin uddannelse som salgsassistent. Men lige nu er hun midlertidig chef for købmandsforretningen i Vejrup.

VEJRUP: Hun er voksenlærling, men lige nu er hun chef for Min Købmand-supermarkedet i Vejrup. 35-årige Fie Rosenberg har fået flere udfordringer end de fleste lærlinge, og det skyldes at den hidtidige købmand, Søren Grejsen siden midten af december har været sygemeldt og nu også efterfølgende har bebudet, at han af personlige grunde og af hensyn til familien stopper som chef for købmandsforretningen i Vejrup.

- Lige nu er det mig, der fungerer som chef, men det skyldes nu kun, at min kollega Sandie har to ugers ferie. Ellers har vi siden midten af december sammen haft ansvaret for forretningen. Det har fungeret fint, men det har også været krævende og en stor udfordring, siger Fie Rosenberg.

Hun lægger ikke skjul på, at hun i de seneste par måneder har lagt betydelig flere arbejdstimer i forretningen end de 37 timer hun er normeret til.

Ungarbejdere
Foruden Fie Rosenberg og hendes kollega, som lige nu har ansvaret for købmandsforretningen i Vejrup er der ansat fire ungarbejdere over 18 år. Fire medarbejdere, som blandt andet også kan påtage sig ansvaret, når forretningen lukker hver aften klokken 19. Derudover er der ansat fem ungarbejdere under 18 år samt en pensionist, som laver forefaldende arbejdsopgaver. Forretningen i Vejrup har åbent dagligt fra klokken 7 til 19. Bag forretningen står den store dagligvarekoncern, Dagrofa, som styrer regnskabet for Min Købmand-forretningen i Vejrup.
Fie Rosenberg har endnu et år af sin to-årige læretid som voksenlærling i forretningen i Vejrup. Hun har masser af andre opgaver end at ekspedere kunderne i forretningen. Foto: Ole Maass.
Fie Rosenberg har endnu et år af sin to-årige læretid som voksenlærling i forretningen i Vejrup. Hun har masser af andre opgaver end at ekspedere kunderne i forretningen. Foto: Ole Maass.
Foto: Foto: Ole Maass

Fra 6 til 16

- Jeg møder klokken 6 om morgenen og er her som regel til klokken 16. Sådan er vilkårene lige nu, men det har været nødvendigt. Heldigvis har jeg en meget forstående mand, så jeg har opbakning på hjemmefronten. For os er det helt afgørende, at vi har forretningen i Vejrup, og heldigvis er der rigtig god opbakning til forretningen i Vejrup og omegn, konstaterer Fie Rosenberg.

For hende består arbejdsopgaverne i meget andet end at ekspedere forretningens kunder.

- Lige fra starten af min læretid for et år siden har jeg fået stort ansvar. Så det er mig, der styrer lotto og tips. Jeg har styr på flaskeautomaten, bestiller og returnerer blade og aviser, sørger for apotekervarer, frimærker, bestiller frugt, grønt, mælk og brød hjem. Nogle af de opgaver kan lyde som små opgaver, men her er kunsten at ramme det rigtige niveau. Det nytter ikke, at jeg bestiller for lidt frugt og grønt, men heller ikke for meget, som så ikke bliver solgt og i stedet skal destrueres. I det lange løb bliver det for dyrt. Så derfor handler det om at være ret skarp på de ting, konstaterer Fie Rosenberg.

Ny købmand?

Hun er godt klar over, at hun sammen med sin kollega ikke skal stå med ansvaret for forretningen længere end højest nødvendigt.

- Vi har fået at vide, at der formentlig kommer en ny købmand inden for en overskuelig tid. Indtil da knokler vi på og tager de ekstra arbejdsopgaver på os, siger Fie Rosenberg.

Per Burkal, direktør for Vejrup Invest, som står bag købmandsforretningen i Vejrup, bekræfter at en mulig ny købmand til forretningen er i spil.

- Vi kan ikke melde noget endegyldigt ud endnu. Lige nu er der nogle forhandlinger, og så håber vi på at få en aftale i hus - muligvis allerede senere i denne uge. Vi håber på en hurtig afklaring, siger Per Burkal.

Lærlingen Fie styrer lige nu butikken i Vejrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce