Kunstmuseet giver en gratis tur i forundringsudstilling

Eksperiment med "badekarshvirvel" i Wunderkammer 1. Foto: Esbjerg Kunstmuseum, Torben E. Meyer

Kunstmuseet giver en gratis tur i forundringsudstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvad sker der, når man sætter kunst og naturvidenskab op i samme rum? Det forsøg kan man i øjeblikket se på Esbjerg Kunstmuseum. Udstillingen lukker søndag, men fredag er der gratis adgang til det prisbelønnede wunderkammer.

Esbjerg: Søndag 17. marts lukker den anmelderroste og prisbelønnede udstilling "Wunderkammer 1 - flydende form" på Esbjerg Kunstmuseum. Men inden giver museet alle, der har lyst, mulighed for at se den helt gratis fredag 15. marts klokken 10.00-16.00. Hvis man vil præsenteres for udstillingen, er der en kort introduktion klokken 14.30.

Ideen i udstillingen er usædvanlig, for den er blevet til i nært samarbejde med professor i fysik fra DTU, Tomas Bohr, som forsker i væskers bevægelser. I wunderkammeret kan man opleve overraskende sammenstillinger af kunstværker og Bohrs fysikeksperimenter, og museumsgæsterne kan for eksempel selv aktivere en dråbemaskine og en roterende vandsøjle og se, hvordan oplevelsen af naturens fænomener bliver en anden, når de kombineres med kunst.

Tænd for nysgerrigheden

Selve wunderkammeret som fænomen er en forløber for vores dages museer. Tilbage i 1500-tallet var et wunderkammer en kaotisk samling af naturgenstande, kunstfærdige genstande, forsteninger, videnskabelige måleinstrumenter og antikviteter. Det fungerede som et underfuldt mikrokosmos, der afspejlede mangfoldigheden i den verden, der omgiver os. For Esbjerg Kunstmuseum har det været målet at vække publikums videbegær og nysgerrighed. Wunderkammer 2 åbner på Esbjerg Kunstmuseum i oktober 2019 og kurateres sammen med den amerikanske billedkunstner Mark Dion, mens Wunderkammer 3 præsenteres i 2020 i samarbejde med professor Eske Willerslev og lektor Martin Sikora fra Center for GeoGenetik på Københavns Universitet.

Kunstmuseet giver en gratis tur i forundringsudstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce