Kongensgade kører ud på fjerde etape

Nu er turen kommet til den nederste del af Kongensgade, som skal moderniseres med ny belægning. Arkivfoto

Kongensgade kører ud på fjerde etape

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Renoveringen af Kongensgade er nu nået til fjerde og næstsidste etape. Denne gang er det strækningen mellem Englandsgade og Jernbanegade, der står for tur. Arbejdet går i gang nu og forventes færdigt i oktober 2019.

Esbjerg: 1023 meter gågade. Fem etaper. Syv år. Renoveringen af Kongensgade forsætter og starten til fjerde og største etape af "tour de Kongensgade" er gået.

Politikerne i Teknik & Byggeudvalget har netop godkendt en anlægsbevilling på 21,2 millioner kroner, så sidste del af Kongensgade ned mod Broen Shopping også kan få skiftet den gamle belægning ud med trefarvet kinesisk grafik i et havbundsmønster. Udover selve gågaden skal der også udføres kloakering i Englandsgade og Østergade på strækningen mellem Skolegade og Havnegade.

- Det er en stor opgave, men det går planmæssigt fremad. En del af charmen ved at udføre arbejdet i etaper er, at man kan stå i skellet mellem den nye og den gamle del af Kongensgade og ved selvsyn opleve forskellen. Det bliver flot, siger formand for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen (S).

Det bliver endnu en gang Stürup, der skal stå for arbejdet. De er i øjeblikket ved at færdiggøre tredje etape mellem Torvet og Englandsgade, der forventes afsluttet med udgangen af oktober måned. Fjerde etape følger samme årshjul som de øvrige etaper. Det betyder, at arbejdet standses omkring jul og nytår af hensyn til julehandlen.

Tidsplanen
  • Første etape af omdannelsen af Kongensgade, strækningen mellem Kirkegade og Smedegade, blev gennemført i 2014/2015.

  • Anden etape, strækningen mellem Kirkegade og Torvet, blev afsluttet i sommeren 2017.

  • Tredje etape blev startet op i september 2017 og forventes afsluttet med udgangen af oktober måned 2018. I tredje etape har man foruden belægningen også etableret en række nye siddepladser omkring Torvet og en hævet flade ved overgangen mellem indkøbscentret Broen og Kongensgade.

  • Femte etape fra Smedegade til Stormgade forventes projekteret i 2020 og færdiggjort i 2021.

Dobbelt granit i indkøbskurven

Sammen med anlægsbevillingen til fjerde etape har Teknik & Byggeudvalget godkendt en særskilt bevilling til indkøb af granit til femte etape fra Smedegade til Stormgade.

Der er nemlig tale om en særlig type granit, der kun kan købes ved et bestemt brud i Kina, og farvenuanceringen af granitten er afgørende for at kunne frembringe vadehavsmønstret i belægningen.

Bruddet har været lukket i en længere periode mellem 2017 og foråret 2018, og for at være sikker på, at man kan få samme granit til hele Kongensgade, køber man nu dobbelt ind. Der er tale om et køb på cirka to millioner kroner.

- Det ville være ærgerligt, hvis ikke vi kunne holde den rød tråd i belægningen i hele Kongensgade, så når nu vi ikke er sikre på, at vi kan blive ved med at købe denne type granit, så er der for mig at se tale om rettidig omhu, siger Søren Heide Lambertsen.

Fjerde etape fra Englandsgade til Jernbanegade forsætter frem til udgangen af 2019. Femte etape fra Smedegade til Stormgade forventes projekteret i 2020 og færdiggjort i 2021.

Kongensgade kører ud på fjerde etape

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce