Kommunen giver op: Nillers hjørne nedlægges

Den sidste hotdog er blevet langet over disken fra pølsevognen på hjørnet af Strandbygade og Nørregade. Esbjerg Kommune har opgivet at finde en arvtager til stadepladsen, der siden 1986 har huset Nillers pølseimperium. Arkivfoto: Chresten Bergh

Kommunen giver op: Nillers hjørne nedlægges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter to ansøgningsrunder er det ikke lykkedes at finde en arvtager til den stadeplads, der gennem 34 år har huset Esbjergs ukronede pølsekonge.

Esbjerg: En æra er forbi.

To måneder efter, at Esbjergs ukronede pølsekonge, Niels Henning Drejergaard, langede de sidste hotdogs over disken fra Nillers Pølsevogn, har Esbjerg Kommune kastet håndklædet i ringen.

Der kommer ingen og overtager pølsetangen efter Niller.

Efter to annonceringsrunder er det ikke lykkes kommunen at finde en arvtager til stadepladsen på hjørnet af Strandbygade og Nørregade. Derfor bliver den nu nedlagt.

I stedet frigøres hjørnet til mobilt gadesalg, så små foodtrucks og kaffevogne fremover kan få lov til at slå sig ned på pladsen midlertidigt.

- Niller har været en institution her i byen, så det er kommet bag på os, at det ikke har været muligt at finde en, der har lyst til at overtage pladsen og etablere en ny permanent pølsevogn, siger formand for Teknik & Byggeudvalget Søren Heide Lambertsen (S).

Hvad må der sælges?
I Esbjerg Kommune er det tilladt at sælge varer, som "forsvinder ved forbrug". Det er for eksempel mad- og drikkevarer. Der må desuden sælges såkaldte udvalgsvarer, som for eksempel tøj, sko, smykker, souvenirs og kort.Det er ikke tilladt at sælge tobaksvarer, alkohol, sodavand, chokolade- og sukkervarer, og de mobile salgsvogne må heller ikke sælge serviceydelser som for eksempel cykellapning, massage, manicure, klipning, skopudsning med mere.

Utidssvarende forhold

Han medgiver dog også, at pladsen er utidssvarende, idet der hverken er etableret kloak, vand eller strøm.

- Det har helt sikkert haft noget at skulle have sagt, det er klart. Det er ærgerligt, men nu har vi nikket til, at pladsen i stedet kan frigøres til mobilt gadesalg, og det er et udmærket kompromis, mener Søren Heide Lambertsen.

Niels Henning Drejergaard har drevet Nillers Pølsevogn siden 1986, men af helbredsmæssige årsager valgte han og hustruen Rie at gå på efterløn. Derfor blev stadepladsen, der er ejet af Esbjerg Kommune, opsagt pr. 1 juli. Man kan dog stadig sætte tænderne i Nillers pølser og chili, for han tager fortsat ud til receptioner og arrangementer med sine mobile pølsevogn.

Kommunen giver op: Nillers hjørne nedlægges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce