Kom om bord på et af Danmarks flotteste sejlskibe

Med lods om bord blev Skoleskibet Danmark fulgt ind gennem indsejlingen til Esbjerg Havn. Til højre ses skibets egen hvide motorbåd. Foto: Bjarne Andersen

Kom om bord på et af Danmarks flotteste sejlskibe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbent skib på Skoleskibet Danmark onsdag klokken 14.00-16.30 Besætningen på det største af Danmarks to skoleskibe tager imod i 5. bassin.

Esbjerg: Tyve mand går rundt i riggen på masterne på Skoleskibet Danmark i havnen i Esbjerg. De er i fuld gang med at fjerne tov, wirer, taljer og alt andet fra den agterste mast på det 38 meter høje sejlskib.

Skoleskibet kom til Esbjerg tirsdag morgen ved 07.30 tiden efter at have rundet Skagen sankthansaften. Få timer efter ankomsten gik "nedpakningen" af den tremastede fuldrigger i gang.

Skibet skal på værft og i dok det næste halve års tid til den største renovering i skibets levetid.

Men inden da kan du nå at se skibet og besætningen i arbejdstøjet. Der er åbent skib på skoleskibet onsdag i 5. bassin i tidsrummet 14.00 til 16.30, hvor besætningen er klar til at vise skibet frem og fortælle om den tremastede fuldrigger. Skibet ligger ved kajen ved Skippergade.

- Men det er et skib i arbejdstøjet og ikke i festtøjet, for vi skal på værft nu. Messingen er ikke pudset, for vi forbereder os på en lang vedligeholdelsesomgang, siger overstyrmand Niklas Poulsen, som kan fortælle om en rolig sejlads for motor og med lods om bord og et Esvagtskib til at vise vejen til Esbjerg Havn

Et af de flotteste skibe

Der er ingen tvivl om, at alle, der er interesserede i skibe og sejlads, vil møde et af Danmarks eneste og flotteste skibe fra en glemt og svunden tid.

Om bord vil man kunne se en banje, hvor eleverne sover i stofhængekøjer 20-30 mand i samme rum, man får et kig til kabyssen og maskinerne, hvor skibets generator kører i døgndrift.

Besætningen vil fortælle om skibet og det forestående millionprojekt med at forlænge skibets levetid med mange, mange år.

De nyuddannede skibsassistenter afmønstrede den 14. juni i Frederikshavn efter årets togt, der gik til Caribien. Derfra gik turen til Rønne på Bornholm med 21 elever, der har taget deres uddannelse til ubefaren skibsassistent på land på søfartsskoler samt 30 af de netop færdiguddannede ubefarne skibsassistenter, der fik 14 dages ekstratur for oplevelsens skyld.

Vi skal kende vores ting

Den milliondyre renovering af Danmark sker hos Esbjerg Shipyard med fondsstøtte på 20 millioner kroner. Men opdatering og vedligehold af den agterste stålmast på skibet står den faste besætning og indhyrede specialister for, så det gamle sejlskibshåndværk bevares blandt besætningen.

- Vi skal kende vores ting. Det er et specialhåndværk at lave rig, og det vil vi gerne bevare, siger overstyrmand Niklas Poulsen, som har riggen som en del af sit ansvarsområde om bord.

Når det komplicerede arbejde med at rydde kahytter, saloner, maskinrum med mere agter er fuldført, skal skibet i dok og tørlægges, mens der svejses nye jernplader i skroget, hvor det er nødvendigt.

- Det er dejligt, at projektet nu går i gang. Og at det sker i en by med et værft og en by, hvor det maritime erhvervsliv spiller en stor rolle med Esvagt og de andre rederier. Her emmer og summer af liv på kajen med mange skibstyper og platforme. Det er en driftig by, vi er kommet til, siger overstyrmanden.

Kom om bord på et af Danmarks flotteste sejlskibe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce