Klithus Mandø er solgt til Mandøbussen

Klithus Mandø er nu solgt til firmaet bag Mandøbussen efter en budrunde, og det skal nu omdannes til Restaurant Vadehavet. Samtidig er der tæt ved Klithus Mandø også ved at blive lavet en stor spændende legeplads til børn og barnlige sjæle, som gæster Mandø. Foto: Mandø Fællesråd

Klithus Mandø er solgt til Mandøbussen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bestyrelsen for fonden bag Klithus Mandø har solgt øens "forsamlingshus" til Mandøbussen, som kom med det højeste bud. Mandøbussen og ejer Preben Nielsen vil nu omdanne Klithus Mandø til en kommende Restaurant Vadehavet, uden dog at ville fortælle om enkelthederne i projektet.

MANDØ: Der indkom tre bud, og det højeste bud kom fra firmaet bag Mandøbussen, som nu overtager Klithus Mandø - øens gamle skole - som i de seneste fem år har haft tre bestyrerpar, der har drevet café og restaurant med mulighed for udlejning af værelser, lejligheder og udlejning til lejrskoler.

Ivan Lauridsen, formand for fonden bag Klithus Mandø fortæller, at præmisserne for salget af ejendommen var, at den skulle drives videre til turistformål, og at dem der skulle drive ejendommen videre skulle have godt lokalkendskab til Mandø og have mulighed for på sund vis at drive en forretning der.

- Og så havde vi en budrunde, hvor vi har solgt til den højest bydende. Det var Mandøbussen, og det er så dem, vi nu sælger Klithus Mandø til, siger Ivan Lauridsen.

Han understreger, at man fra fondsbestyrelsens side har været forpligtet til at sælge til den køber, der kom med det højeste bud, og at man som vilkår for handlen indgår en deklaration om at stille et areal til rådighed i 20 år for Mandø Fællesråd til drift af en legeplads samt en deklaration om, at ejendommen skal bruges til "formål der styrker udviklingen i turismen på Mandø".

Til gengæld kan jeg så godt være en smule betænkelig ved, at øens to traktorbusselskaber nu har hver sit spisested.
Claus Christensen, formand for Mandø Fællesråd.

Fond opløses

- Der er nogle ret stramme regler og præmisser for en fond som vores. Og salget betyder så også, at vi nu skal opløse fonden, og midlerne herfra skal gå til almennyttige formål i den tidligere Ribe Kommune - mere specifikt til Mandø. Det står i fundatsen for fonden, fortæller Ivan Lauridsen.

Claus Christensen, formand for Mandø Fællesråd, siger, at man fra fællesrådets side er glade for, at der nu er kommet en afklaring på fremtiden for Klithus Mandø.

- Til gengæld kan jeg så godt være en smule betænkelig ved, at øens to traktorbusselskaber nu har hver sit spisested - og om det så betyder, at gæsterne med traktorbusselskaberne bliver "låst" fast til de to spisesteder. Der er jo yderligere to spisesteder på Mandø, konstaterer Claus Christensen.

Preben Nielsen, som ejer Mandøbussen, vil godt bekræfte, at han har købt Klithus Mandø og har planer om at omdanne den til Restaurant Vadehavet.

- Men lige nu er vi uden for sæsonen, så på nuværende tidspunkt kan jeg ikke fortælle om enkelthederne i projektet. Men det vil jeg gerne fortælle om, når jeg har klarhed over tingene, understreger Preben Nielsen.

Klithus Mandø er solgt til Mandøbussen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce