Kaotisk retssag udsat igen: Den voldstiltalte mødte ikke op

Både dommere, forsvarer, anklager og tolk må møde op igen i en voldssag mod en psykisk syg mand. Sagen blev nemlig udsat igen. Arkivfoto: JV

Kaotisk retssag udsat igen: Den voldstiltalte mødte ikke op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tiltalt i voldssag kunne ikke afhentes af politiet, så hans sag blev udsat endnu en gang.

Esbjerg: Retssagen mod en 53-årig mand med tamilsk baggrund måtte mandag udsættes endnu en gang.

Den tiltalte mødte ikke op til retsmødet ved retten i Esbjerg, og det er anden gang, det sker. Første gang valgte retten at udsætte sagen og få den tiltalte mentalundersøgt, og han var blevet varslet om mandagens retsmøde, men han dukkede ikke op.

Den 53-årige mand er tiltalt for to tilfælde af vold mod offentligt ansatte, og i begge tilfælde fandt episoderne sted på det psykiatriske hospital Spangsbjerg i Esbjerg.

I begyndelsen af februar sidste år var manden indlagt på den lukkede afdeling, hvilket han har været jævnligt. En sygeplejerske forklarede i retten, hvordan hun sammen med en kollega havde forsøgt at berolige manden, da han begyndte at udvise psykotisk og aparte adfærd.

- Han kyssede vores fødder, klappede i vores hænder og hoppede op i favnen på min kollega, og uden varsel gav han mig så et hårdt slag i ansigtet, forklarede sygeplejersken.

Sagen udsat
Dommer Margit Laub traf beslutning om, at den 53-årige mand blev anholdt og bragt til retten.

Mandens faste kontaktperson holder ferie i denne uge, og på mandens bosted var personalet nervøs for, at manden kunne blive psykotisk ved at blive afhentet af politiet, og der var ikke ressourcer til at sende personale med ham til retten.

Derfor valgte dommer Margit Laub efter at have hørt vidneforklaringerne at udsætte sagen, så manden under trygge forhold kunne blive transporteret til og fra retten.

Karatespark i brystet

Den anden episode udspillede sig under en samtale med en overlæge på stadet, der via en tolk var ved at forklare den 53-årige om tvangsmedicinering i forbindelse med hans indlæggelse.

- Samtalen foregik helt udramatisk. Manden sad i en slags lotusstilling på sin seng, og vi sad overfor ham. Pludselig fløj han op og tildelte tolken et hårdt karatespark i brystet, så han røg bagover og ødelagde sine briller og blev meget rystet, forklarede overlægen.

Den 53-årige mand er psykisk syg og bor på et bosted i Bramming. Overlægen forklarede i retten, at den tiltalte siden 2006 nærmest har barrikaderet sig i sin lejlighed på bostedet og kun har forladt den de gange, hvor han har været indlagt på den psykiatriske afdeling. Da politiet mandag kom for at hente den tiltalte, var han således låst inde i sin lejlighed, formentlig uvidende om, at han skulle møde i retten.

Dommer Margit Laub valgte til sidst at udsætte sagen.

Kaotisk retssag udsat igen: Den voldstiltalte mødte ikke op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce