Kai vil gøgle på Sjælsmark

kai Jørgensen håber at få lov til at køre sin gøglerbus og tilhørende show ind på Udrejsecenter Sjælsmark og lave en forestilling for og med børnene på stedet. Arkivfoto: JV

Kai vil gøgle på Sjælsmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gøgleren Kai Jørgensen fra Esbjerg håber at få lov til at køre sin bus fyldt med gøgl og løjer ind på Udrejsecenter Sjælsmark og sprede lidt glæde i den triste tilværelse for centrets børn.

Esbjerg: Kai Jørgensen har et blødt hjerte for børn og specielt børn, der ikke har helt de samme muligheder som resten.

Nu har han sat endnu en båd i søen: Han vil tage til udrejsecenter Sjælsmark og gøgle for de børn, der bor der under forhold, som Kai Jørgensen slet ikke kan have med at gøre.

- Som så mange andre så jeg dokumentarudsendelse i fjersynet, og jeg synes, det er helt ude i hampen, at vi her i Danmark behandler børn på den måde. De børn, der bor på Sjælsmark kan ikke have noget så almindeligt som legeaftaler med andre børn. de fleste er jo rigtig gode til dansk og kan sagtens være en del af samfundet, og det er hjertegribende at høre deres historier, siger Kai Jørgensen.

For at sprede lidt lys over børnenes grå tilværelse fik han den idé, at han vil tage til Sjælsmark og lave gøgl og cirkus for børnene.

- Jeg har jo en bus, som jeg kan fylde med gøgl og løjer, og efter at jeg luftede tanken, er der allerede flere personer, der har budt ind for at være med på den ene eller den anden måde, fortæller Kai Jørgensen.

Jelling
Mens der stadig mangler at falde ting på plads og komme aftaler endeligt i hus for at komme ind på udrejsecenter Sjælsmark, så er det til gengæld sikkert, at Kai Jørgensen skal tur til Jelling med sin optræden.I forbindelse med idéen om at tage til Sjælsmark kom han i kontakt med en person fra Røde Kors' asylcenter i Jelling, og de to blev enige om, at Kai Jørgensen indenfor den nærmeste fremtid fylder sin bus op med gøgl og kommer på besøg.
Arkivfoto: Kai Jørgensen har tidligere lavet forestillinger for flygtningebørn og haft stor succes med det. Orla Lund
Arkivfoto: Kai Jørgensen har tidligere lavet forestillinger for flygtningebørn og haft stor succes med det. Orla Lund
Foto: OrlaLund

Godt modtaget

Kai Jørgensen er måske bedre kendt som Gøgler Kai, og han står til dagligt i spidsen for teatergruppen Fugl Føniks, hvor inklusion af børn fylder rigtig meget.

- I de 9 år, hvor Fugl Føniks har eksisteret, har vi haft børn med fra 33 forskellige lande i forestillingerne. Cirkus og teater kan altså bare noget, når det gælder om at få børn med på tværs af alle mulige forskellige skel, og mangfoldigheden er bare fed, siger Kai Jørgensen.

Vejen ind på Sjælsmark er dog ikke helt ligetil.

- Vi skal have aftaler på plads med Kriminalforsorgen og Røde Kors, og det arbejder jeg lige nu på. Jeg håber, at det kan lade sig gøre på et tidspunkt efter den 15. juni, hvor jeg har plads i kalenderen, siger Kai Jørgensen.

Han har tidligere lavet lignende tiltag på asylcentre og har god erfaring med det.

- For mange år siden var det i Tjæreborg og i Sønderho, og jeg har også været på en sommerlejr for flygtninge i Sæby. Alle steder tager børnene godt i mod det og er meget respektfulde overfor mig. Nogle kigger i lang tid, før de selv tør at deltage, men det er fint nok. Mit indtryk er, at alle afbræk fra hverdagen bliver vel modtaget. Og børnene skal selvfølgelig selv være med i løjerne og lave store sæbebobler, gå på line og den slags, siger Kai Jørgensen.

Kai vil gøgle på Sjælsmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce