!DOCTYPE html> Kæmpe hval på vildspor | Esbjerg | jv.dk

Kæmpe hval på vildspor


Kæmpe hval på vildspor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ESBJERG: – Det var en kæmpe oplevelse. Vi var kun halvanden meter fra den gigantisk store hval. Tanken strejfede os da, at det kunne være farligt, men vi skænkede det egentlig ikke de helt store tanker, siger Karsten Lindgård Jensen, afdelingsdirektør og partner i EDC Erhverv, Esbjerg.

Han fik forleden sit livs oplevelse, da han sammen med sin svoger og en tredjemand var helt tæt på den finhval, en kæmpe på godt en snes meter, der i disse dage er på vildspor i de danske farvande.

Karsten Lindgård Jensen var i sommerhus i Vejlby Fed i bunden af Båring Vig på den fynske nordkyst mellem Middelfart og Bogense, da de fik øje på finhvalen.

– Det var omkring klokken otte om morgenen. Der gik en halv times tid før vi i sejlbåd fik spottet den og kom helt tæt på, hvor vi oplevede hvalen kun halvanden meter fra båden.

– Den gled forbi i vandoverfladen, og vi nåede at fotografere den flere gange i de få sekunder, den ikke var neddykket, fortæller Karsten Lindgård Jensen.

Han er ikke den eneste vestjyde, der følger hval-eventyret tæt. Thyge Jensen, Ribe, der er pensioneret museumspædagog fra Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg, er også på hvaljagt.

Thyge Jensen følger sammen med hvalforskere og -entusiaster minutiøst hvalers færd i danske farvande på hjemmesiden hvaler.dk, og har erfaring fra flere års observationer af finhvaler og andre hvalers sjældne besøg.

Finhvalen blev spottet første gang søndag i Båring Vig. Siden har flere lystfiskere og sejlere set den på en rute ned til Kolding Fjord, tilbage et stykke igen i Lillebælt og igen sydpå ved Grydeløb og Hansebugt fem kilometer sydøst for Fåborg. Det var onsdag.

Kæmpe hval på vildspor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce