Jimmy: Tusind millioner tak, nu vil jeg være dansk statsborger

Jimmy vil efter afgørelsen om sin opholdstilladelse nu søge dansk statsborgerskab. Foto: Anders Græsbøll Buch

Jimmy: Tusind millioner tak, nu vil jeg være dansk statsborger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Onsdag eftermiddag fik Jimmy den glædelige nyhed, at hans opholdstilladelse alligevel ikke bliver inddraget. Nyheden blev naturligvis modtaget med glæde, og nu vil Jimmy være dansk statsborger.

Fanø: Sagen om den udvisningstruede iranske pizzamand Jimmy fik en lykkelig afslutning. Onsdag eftermiddag dumpede afgørelsen fra Udlændingestyrelsen ind i Jimmys e-boks, og han får ikke inddraget sin opholdstilladelse.

Udlændingestyrelsen begrunder afgørelsen med, at Jimmys forklaring om sine ulovlige rejser tilbage til hjemlandet ikke danner grundlag for mistanke om svig. Han har derfor fortsat permanent opholdstilladelse, og Udlændingestyrelsen gør ikke mere i sagen.

Dermed må Udlændingestyrelsen have vurderet, at det var ekstraordinære omstændigheder, når Jimmy valgte at rejse tilbage til Iran for at blive gift og i forbindelse med først sin mors og senere sin fars død.

Sagen kort
53-årige Abutaleb Jamshid Farjand, bedre kendt som "Jimmy", fik den 28. juni et brev i sin e-boks fra Udlændingestyrelsen om, at han skulle komme til samtale, da de havde modtaget oplysninger, der kunne give grundlag for at inddrage hans opholdstilladelse. Samtalen fandt sted 5. juli på Center Sandholm. Jimmys fejl bestod i, at han fire gange har rejst til sit hjemland i Iran i perioden efter, at han fik permanent opholdstilladelse, hvilket han ikke måtte.

Vil være dansk statsborger

Nyheden var naturligvis en stor lettelse for Jimmy, som modtog den midt i en af årets travleste dage på pizzariet med Late Night på Fanø. Der var derfor næsten ikke tid til at glæde sig, men de mange kunder, som efterfølgende kom ind og ønskede tillykke til Jimmy, satte alligevel et festligt præg på aftenen.

- Jeg vil gerne sige tak, tak og tusind millioner tak til alle, der har hjulpet mig. Jeg er så glad for, at jeg kan blive i Danmark med min familie, siger Jimmy dagen derpå uden at komme ind på, om nyheden direkte havde en effekt på de seneste nætters begrænsede søvn.

Dermed kan Jimmy nu fortsætte med at drive Jimmys Køkken på Fanø og fortsætte sit liv i Danmark med konen og de to børn, som alle er danske statsborgere. Og det vil Jimmy også være nu.

- Jeg vil søge om at blive dansk statsborger nu. Jeg vil gerne blive helt dansk, så jeg ikke risikerer at komme ud i noget lignende. Jeg har allerede været i kontakt med en sprogskole, hvor jeg måske kan starte den 30. august, fortæller Jimmy.

Jimmy har tidligere søgt om dansk statsborgerskab, men han manglede på det tidspunkt at gennemføre et sprogkursus, og det er det, som han nu vil rette op på, så han også kan blive dansker på papiret.

- Jeg føler mig dansk i hjertet, og jeg er meget taknemmelig, siger Jimmy.

Jimmy: Tusind millioner tak, nu vil jeg være dansk statsborger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce