Infomøde fordoblede antal af mårhunde-jægere

Informationsmøde i Ribe om mårhunde blev en stor succes, idet omkring 70 jægere fra Esbjerg Kommune mødte op for at høre mere og vise deres støtte til at gøre en indsats for at få fjernet det pelsede skadedyr. Arkivfoto

Infomøde fordoblede antal af mårhunde-jægere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torsdagens informationsmøde på Jægergården i Ribe om regulering af mårhund i Esbjerg Kommune, trak mere end fulde huse. Samtidig blev antallet af reguleringsjægere i kommunen mere end fordoblet, og der bliver allerede nu arbejdet på oprettelse af en særlig majsbande.

Ribe: - At der skulle komme så mange jægere var ren ønsketænkning.

Sådan siger reguleringsjæger af mårhunde i Esbjerg Kommune, Johnny Iversen, der har været en meget glad mand i dagene efter det møde, der 13. december blev afholdt på Jægergården i Ribe.

Mødet var et informationsmøde om regulering af den aggressive og altædende mårhund i Esbjerg Kommune, og der dukkede så mange jægere op til mødet, at arrangørerne fra Ribe Jagtforening var nødt til at hente ekstra stole frem.

- Det gik rigtigt godt. Over 70 jægere mødte frem, og flere af dem kom fra Esbjerg, siger Johnny Iversen, der blandt de mange mødedeltagere fik rekrutteret mange primært unge jægere, der gerne vil deltage i jagten på det forhadte skadedyr.

- Inden mødet var vi ialt 10, der regulerede mårhund i hele Esbjerg Kommune, men efter mødet er vi blevet over dobbelt så mange, så jeg tror virkelig på, at vi kan få sat regulering af mårhund ind i de helt helt rigtige rammer nu, siger Johnny Iversen og forklarer, at der inden mødet var mange jægere fra Ribe Jagtforenings bestyrelse med i arbejdet, men at nu også har fået mange yngre jægere med.

Majsbande

Ud fra mødet kan Johnny Iversen se, at mange brænder for det at få udryddet mårhunden.

- Nu skal vi have oprettet en facebookgruppe, så vi kan koordinere arbejdet derfra. Her kan underrette hinanden om, hvor de enkelte mårhunde er skudt, hvor de holder til, hvor foderpladserne er med mere, og så kan vi lave en stor reguleringsindsats ud fra de infos, vi får derfra, siger han og forklarer, at han mener kommunen efter mødet har fat i den lange ende, fordi endnu flere har lyst til at gøre en indsats.

- Hvis jeg inden mødet var i tvivl om, hvor stor opbakning der var lokalt til at få fjernet så mange mårhunde som muligt, så er den tvivl ihvertfald fejet af banen nu, siger Johnny Iversen, der allerede nu arbejder på at oprette en særlig majsbande af ældre jægere, der har meldt sig på banen til at regulere mårhunde under majshøst. Her kan man i samarbejde med landmænd skyde mårhunde, når de løber ud fra majsmarker under arbejdet med høstmaskinerne, hvor der kan opholde sig flere mårhunde ad gangen.

Infomøde fordoblede antal af mårhunde-jægere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce