Indlagte børn skal have hjemlige omgivelser

Lene Memborg (t.v.) er formand for den nystiftede forening, Hjertet på rette sted, mens Esbjerg-kunstneren Lotte Lambæk har sagt ja til at stå for udsmykningen på Sydvestjysk Sygehus? Børne- og Ungeafdeling. Foto: Niels Husted

Indlagte børn skal have hjemlige omgivelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturregion Vadehavet støtter nyt projekt, der skal gøre det mere hjemligt at være indlagt som barn på Sydvestjysk Sygehus. Nu mangler foreningen bag blot 20.000 kroner for at få sin drøm opfyldt.

Den nystiftede støtteforening for syge og indlagte børn, Hjertet På Rette Sted, kan snart begynde den fysiske forandring af Sydvestjysk Sygehus' Børne- og Ungeafdeling.

Det står klart, efter at Kulturregion Vadehavet, der består af Fanø, Esbjerg, Tønder og Varde kommuner, har bevilget foreningen lidt over 65.000 kroner til projektet "Fra sterile rammer til tryghedsskabende æstetik".

- Jeg kan næsten ikke få armene ned, det er en fantastisk start. Nu skal vi bare have fundet de sidste midler, så vi kan få sat gang i projektet ovre på afdelingen, siger stifteren af støtteforeningen, Hjertet På Rette Sted, Lene Memborg.

Pengene skal bruges til at forvandle Børne- og Ungeafdelingen i Esbjerg, så omgivelserne bliver mere "hjemlige og inspirerende". De indlagte børn skal eksempelvis kunne finde rundt på afdelingen ved hjælp af kreative malerier. Det bliver den esbjergensiske kunstner Lotte Lambæk, der skal gennemføre forandringen - hun sagde ja til at føre pennen allerede i maj.

- Det er så fuldstændig identificerbart at have et sygt barn og at stå i hele den der afmagtssituation. Jeg synes, det er så sympatisk et projekt, at jeg får gåsehud, siger kunstneren, der blandt andet skal hjælpe med at lave en malebog til Børne- og Ungeafdelingen.

Fra sterile til tryg
- Vægge og legerum på Sydvestjysk Sygehus' Børne- og Ungeafdeling skal inspirere til læring og fantasi.- Malerier skal guide de indlagte børn rundt til afdelingens faciliteter.- Projektet indeholder et mål om at lave en malebog, som afdelingens personale kan bruge, når der skal tages svære samtaler med børnene.- Foreningens arbejde kan følges på Facebook-siden: Hjertet På Rette Sted.

Bryder flere rammer

- Personalet har et ønske om flere pædagogiske redskaber, så de kan få lidt hjælp til at håndtere nogle af de svære snakke, de skal have med de syge børn. Det kan være, at børnene er bange for at få indsprøjtninger eller savner deres venner - de ting skal vi have bearbejdet kunstnerisk, siger Lotte Lambæk.

Hjertet På Rette Sted søgte Kulturregion Vadehavet om midler gennem Artbizz Vadehavet-puljen, der støtter partnerskaber og formidler kontakt mellem kunstnere og virksomheder. Artbizz har hjulpet foreningen med ansøgningen, der nu er blevet godkendt.

Hjertet På Rette Sted mangler nu omkring 20.000 kroner for at gennemføre projektet. Foreningens arbejde kan følges på dens Facebook-side.

Indlagte børn skal have hjemlige omgivelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce