Indbrudstyve slap med skrækken i landsretten

To mænd på henholdsvis 20 og 28 år fik stadfæstet deres domme ved Vestre Landsret i Esbjerg. Arkivfoto: JV

Indbrudstyve slap med skrækken i landsretten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To mænd på henholdsvis 20 og 28 år slap for at blive dømt for et hjemmerøveri, da deres sag var for landsretten i Esbjerg. Dommerne stadfæstede dommen fra byretten, hvor de to mænd fik straffe på henholdsvis to år samt et år og ni måneders fængsel.

Esbjerg: Kenni Aagaard og Kenneth Petersen Meinertz på henholdsvis 28 og 20 år har fået landsretten ord for at være lallende amatører og ikke beregnende hjemmerøvere.

Det var i hvert fald de ord, som forsvarer Casper Strandby brugte om de to mænd, der tirsdag fik stadfæstet deres dom fra byretten, hvor de blev dømt for røveri, men slap for at blive dømt for hjemmerøveri.

Dermed står det fast, at de skal henholdsvis to år og et år og ni måneder i fængsel og slipper for en fængselsstraf på omkring fem år, hvilket en dom for hjemmerøveri kunne have indbragt dem.

De to mænd brød for et år siden ind i en lejlighed i Rørkjærsgade, hvor den mandlige beboer lå og sov. Den ældste af gerningsmændene lyste beboeren i ansigtet med en lommelygte og fortalte, at han havde en kniv, som han var villig til at bruge, hvis ikke manden forholdt sig i ro.

Imens gennemsøgte den anden mand lejligheden, og de to forlod stedet med mandens pung og bilnøgle. Fire timer senere vendte de tilbage og stjal mandens bil fra parkeringskælderen.

Anklagemyndigheden ankede byrettens dom og ville havde de to mænd dømt for hjemmerøveri.

De to mænd har erkendt, at der var tale om et indbrud, men de har hele vejen igennem nægtet, at de ville have gennemført indbruddet, hvis de vidste, at lejlighedens beboer var hjemme.

Dommen
De to mænd fik stadfæstet deres domme fra byretten, hvor anklageskriftet talte i alt 13 forhold.Udover røveriet i den sovende mands lejlighed talte anklageskriftet 12 forhold af brugstyveri af scooter og personbil, kørsel uden førerret, tyveri og indbrud.

Begge de dømte er tidligere blevet straffet for brugstyveri, berigelseskriminalitet og vold.

Amatøragtigt

Det var netop de to tiltaltes forsæt i forbindelse med indbruddet, der var til diskussion i landsretten.

Anklager Ida Marie Koldste mente, at de to mænd på forhånd havde planlagt at bryde ind i lejligheden og måtte have accepteret muligheden for, at der var nogen hjemme og fortsatte deres forehavende alligevel.

Det var de to mænds forsvarere helt uenige i.

- Det var impulsivt og på alle måder meget amatøragtigt. De kigger ind ad vinduet og ser en masse opmagasineret materiale i den lille lejlighed. Da de åbner døren, er det eneste frie møbel en sofa, og der ligger ikke nogen og sover. Det er først senere, at de opdager den sovende mand i alkoven i væggen, og gardinerne har formentlig været trukket for. De har været overbevist om, at der ikke var nogen hjemme, sagde Casper Strandby i sin procedure.

For at kunne blive dømt for hjemmerøveri skal man allerede ved indtrængen være klar over eller acceptere den mulighed, at der er beboere til stede og handle alligevel.

Landsrettens seks dommere var enige.

"Det er ikke bevist, at deres forsæt var mere end indbrud og tyveri, derefter udviklede det sig til røveri, men ikke et egentligt hjemmerøveri", lød det blandt andet i dommens præmisser.

Indbrudstyve slap med skrækken i landsretten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce