Idrætsforening reducerer kontingent for flygtninge

Foto: Joan Karlsen

Idrætsforening reducerer kontingent for flygtninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bramming Idrætsforening vil i større grad integrere flygtninge i lokalsamfundet igennem idræt. Derfor har man i samarbejde med Frivillignet aftalt både gratis og kraftigt reduceret kontingent for flygtninge.

BRAMMING: En ny aftale mellem Bramming Idrætsforening og Frivillignet under Dansk Flygtningehjælp gør det fremover muligt for flygtningeborgere i Bramming at deltage i det lokale idrætsliv til et kraftigt reduceret kontingent. Inden for flere aktiviteter bliver det endda gratis at deltage, og organisator i Bramming IF, Peter Uhrenholt, forklarer, at man efter en henvendelse fra Frivillignet tog diskussionen på generalforsamlingen i marts, hvor det blev enstemmigt vedtaget.

Mister indtægt

- Vi har haft flere flygtninge til vores aktiviteter, men så snart talen faldt på kontingent, så blev de væk. Et normalt, dansk kontingent vil lægge beslag på en stor del af den ydelse, de får stillet til rådighed, og det holder dem væk fra foreningslivet, siger Peter Uhrenholt.

- Vi får ikke penge refunderet fra Røde Kors eller andre steder. Vi mister en indtægt, men vi vælger at se sådan på det, at det i stedet bliver en ekstra indtægt i forhold til, hvad vi ellers har af medlemmer. Nu glæder vi os bare til at tage imod de første nye medlemmer.

Peter Uhrenholt nævner som eksempler, at løb og cykling bliver gratis, mens håndbold vil koste 100 kr. for en sæson.

- Vi synes selv, det er en god reducering og et godt tiltag, siger Peter Uhrenholt, der ikke håber, at et reduceret kontingent vil skabe sure miner blandt dem, der skal betale fuldt kontingent.

- Vi mener ikke, det bør får indflydelse. Jeg ved, at andre mindre bemidlede også får støtte til at betale kontingentet hos os. Det er dog igennem kommunen, og det kan andre også gøre, men jeg håber ikke, at tiltaget vil skabe unødig debat.

Fakta
Kontingenterne

I første omgang gælder det kun deltagelse i træning, da deltagelse i kampe kræver spillertilladelser og dispensationer, fordi dette tager længere tid at få på plads.

  • Løb, cykling og motionscenter bliver gratis i én sæson.


  • Håndbold, volleyball og gymnastik vil koste 100 kr. pr. sæson.


Idrætsforening reducerer kontingent for flygtninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce