Hvor skal vi mødes?

Det er blevet muligt at leje sig ind i alternative mødelokaler i Esbjerg, blandt andet i bunkeren på Tarp Byvej. Foto: Joan Anette Karlsen

Hvor skal vi mødes?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En helt ny mødekultur og mulighed for at booke møder har set dagens lys i Danmark, og i Esbjerg er der også muligheder for at mødes i helt nye rammer.

Esbjerg: Udbyttet af et møde bliver ganske enkelt større, jo mere inspirerende omgivelser, mødet bliver afviklet i.

Det er Anders Mogensen ikke et sekund i tvivl om, og han håber med sit firma Gaest.com at revolutionere den danske mødekultur. 

Da kalenderen skiftede fra 2016 til 2017, blev der samtidig vendt et nyt blad i den måde, danskerne fremover kan afvikle møder på.

1. januar 2017 gik hjemmesiden i luften, og nu kan man her kan booke mødefaciliteter på meget utraditionelle steder - lige fra en gammel bilfærge i København over vandtårnet La Tour i Middelfart til den gamle nazibunker 75665 i Tarp.

- Vi har en palet med omkring 500 inspirerende mødesteder over hele Danmark, og de kan alle bookes på timebasis. Det giver en helt anden fleksibilitet end tidligere, hvor man skulle booke enten et hel- eller halvdagsmøde på hoteller eller konferencecentre. Hver dag står tusindvis af gode kvadratmeter tomme i Danmark. Samtidig leder hundredvis af virksomheder efter at holde deres møder med større effekt i rammer udenfor deres egne kontorer, siger Anders Mogensen, der er direktør og medstifter af Gaest.com.

Fakta
Hjemmesiden Gaest.com gik i luften 1. januar 2017.Der er for øjeblikket omkring 500 mødelokaler fordelt over hele landet på paletten.

Det er foreløbigt kun virksomheder, der kan tilmelde sig og benytte sig af tilbuddene.

Det er gratis for virksomheder at tilmelde sig, og Gaest.com tager mellem 10 og 20 procent i provision.

Mere kreativitet

De traditionelle mødelokaler på ens egen virksomhed kan være decideret dræbende for kreativiteten, mener Anders Mogensen.

- Hvis vi skal være helt ærlige, så kan udbyttet af møder i de samme omgivelser gang på gang være meget lille. Folk sidder efter fem minutter og tjekker mails og beskeder på telefonen, og kreativiteten er ikke-eksisterende. Nu kan man i stedet rykke ind i nye, inspirerende og rolige lokaler, chefen kan evt. bede alle om at slukke telefonen og være til stede. Bare det at være et nyt sted, giver nye tanker, siger Anders Mogensen.

Den nye virksomhed har kun to måneder på bagen og kæmper lige nu for at udbrede kendskabet til det nye koncept. Og det er en temmelig stor sø, som Gaest.com vil fiske i.

- Omsætningen i den etablerede danske mødeindustri er på omkring ti milliarder kroner om året, alene på dagsmøder, og heraf kommer mindst halvdelen fra mindre møder og seminarer, som ville kunne afvikles på vores steder, så det er potentielt et marked på fem-seks milliarder, vi har bevæget os ind på, fortæller Anders Mogensen.

Mødebranchens Airbnb

Han sammenligner konceptet med Airbnb, hvor man på dags- eller ugebasis kan leje sig ind i private personers hjem.

- I begyndelsen grinte folk lidt af koncepter som Airbnb og Bed & Breakfast, men de har hurtigt vundet indpas i vores hverdag, og vi håber selvfølgelig at det samme kan gøre sig gældende for de utraditionelle mødelokaler. At vi ved at flytte møder til utraditionelle rammer kan ændre den mødekultur, der ellers gennem årtier ikke har ændret sig ret meget herhjemme, siger Anders Mogensen.

Konceptet er nyt i Danmark, men i flere internationale storbyer er det et velkendt fænomen at leje mere eller mindre utraditionelle lokaler til møder på både time-, dags- eller ugebasis.

Hvor skal vi mødes?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce