Hvad gemmer sig under Esbjerg Vandtårn?

Vidste du, at Esbjerg Vandtårn står på en 3500 år gammel gravhøj for rige og fornemme folk? Nej, vel? Arkivfoto: Lars Lau Thygesen

Hvad gemmer sig under Esbjerg Vandtårn?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søndag 28. april kan man komme med museumsinspektør Steen Frydenlund fra Sydvestjyske Museer på en vandretur rundt om vartegnet og høre om livet på stedet i bronzealderen.

Esbjerg: Hvad gemmer sig under Esbjerg Vandtårn? Svaret er: en gravhøj fra bronzealderen såmænd, og nu kan man tage med museumsinspektør Steen Frydenlund på en vandretur om vartegnet og høre om den skjulte historie, lyder det i en pressemeddelelse fra Sydvestjyske Museer.

Vidste du, at Esbjerg Vandtårn står på en 3500 år gammel gravhøj for rige og fornemme folk? Nej, vel? Men det er ikke desto mindre tilfældet, og søndag 28. april kan du komme med museumsinspektør Steen Frydenlund fra Sydvestjyske Museer på en vandretur rundt om vartegnet og høre meget mere om, hvad der gemmer sig under det og om livet på stedet i bronzealderen.

Steen Frydenlund vil også fortælle om, hvordan vikingerne gjorde brug af højen fra forfædrenes tid.

Havde det været i dag, var bygherren bestemt ikke sluppet så let om ved det. Det skulle loven om beskyttelse af fortidsminder og Sydvestjyske Museer nok sørge for. Men året var 1896, da første etape af opførelsen af Esbjerg Vandtårn blev sat i gang, og man ved jordarbejdet og anlæggelsen af tårnets fundament stødte på tre grave. Nationalmuseet sendte i juli arkæologen og kunstmaleren G.V. Blom over for at undersøge gravene, men at hans arbejde kun strakte sig over to dage vidner om, hvor begrænset undersøgelsen var.

Blom nåede dog at gøre rigtig fine fund. Eksempelvis dukkede en 19 centimeter lang klinge til en bronzedolk, et bronzesmykke og en ridespore, også af bronze, op i en af gravene. At finde rideudstyr i grave fra bronzealderen er temmelig usædvanligt.

Hvad gemmer sig under Esbjerg Vandtårn?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce