Huller i vejen koster Fanø millioner

Fanø Kommune har afsat fem millioner kroner til at reparere vejen fra bytavlen i Sønderho og 6,5 kilometer nordpå. Arkivfoto

Huller i vejen koster Fanø millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landevejen mellem Nordby og Sønderho har længe været præget af mange store huller i vejen. Nu bliver vejen renoveret for i alt fem millioner kroner.

Fanø: På strækningen mellem Nordby og Sønderho har bilisterne i et stykke tid været vant til kraftige bump, når man kørte over et af de utallige huller i vejen. Nu bliver der dog gjort noget ved problemet.

På byrådsmødet mandag blev det besluttet at afsætte i alt fem millioner kroner til at få renoveret Landevejen og en del af Postvejen fra bytavlen i Sønderho og 6,5 kilometer nordpå.

To af de fem millioner kroner er allerede fundet i byrådets budget for 2018, hvor der var afsat to millioner kroner til vejvedligehold. Derudover regner kommunen med at kunne genbruge asfalten på stykket, som nu bliver fræset af.

Asfalten kan nemlig bruges i et andet projekt på eventpladsen ved lystbådehavnen, hvor man på den måde kan spare 400.000 kroner i budgettet for det projekt. De sidste 2,6 millioner kroner skal tages fra byrådets kassebeholdning.

Vejrenoveringen
Vejen fik i 2012 en overfladebehandling (OB), da vejens slidlag ikke længere kunne holde.Nu har overfladebehandlingen mistet sin styrke og falder af sammen med slidlaget. Det blotter bærelaget, der ligger nedenunder, som gerne skal kunne holde evigt.

Derfor vil man affræse overfladebehandlingen og slidlaget hele vejen fra bytavlen i Sønderho og 6,5 kilometer nordpå. Eventuel sporkøring skal så repareres, inden man lægger et nyt slidlag på, som forventes at holde mindst 15 år.

En nødvendig opgave

Selvom det er et stort beløb for Fanø Kommune, var der dog ikke de store diskussioner omkring beløbets størrelse, som blev vedtaget enstemmigt.

- Det er en skal-opgave, som ikke kan vente. Hvis ikke vi gør noget ved vejen nu, vil de bærende lag i vejen også tage skade, og så bliver det rigtig dyrt, siger Christian Lorenzen (K), formand for Erhvervs-, natur- og teknikudvalget.

Så sent som i 2012 blev vejen ellers repareret, da den fik en overfladebehandling, fordi vejens slidlag var ødelagt. Nu holder den behandling dog ikke længere, hvilket var forventet, da der var tale om en billigere løsning med en kortere levetid.

- Vi har denne gang fået lavet en mere tilbundsgående undersøgelse af vejens tilstand, og når vi nu er i gang, kan vi lige så godt gøre det ordentligt, så vi får en god og sikker vej for borgerne, siger Christian Lorenzen (K).

Efter vejrenoveringen forventer kommunen, at det nye slidlag vil kunne holde i mindst 15 år.

Huller i vejen koster Fanø millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce