Hollandsk Siemens-direktør er ny topchef hos Vølund

Koen W. Bogers er den nye topchef hos Vølund. Privatfoto

Hollandsk Siemens-direktør er ny topchef hos Vølund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den hårdt prøvede producent af tekologi til kraftvarmeindustrien, B&W Vølund i Esbjerg, har ansat hollandske Koen W. Bogers som ny adm. direktør.

Esbjerg: Koen W. Bogers er navnet på den nye adm. direktør hos den hårdt prøvede Esbjerg-virksomhed, B&W Vølund.

Det meddeler det amerikanske moderselskab Babcock & Wilcox Enterprises, Inc. i en pressemeddelelse.

Koen W. Bogers afløser amerikanske Jimmy Morgen, der som chef for B&W's division for vedvarende energi trådte til i en midlertidig stilling, da mangeårige topchef, John Veje Olesen, blev fyret i januar.

Den nye hollandske topchef hos Vølund har en kandidatgrad i erhvervsøkonomi fra det kendte Erasmus Universitet i Rotterdam, samt en kandidatgrad i elektroteknik fra Det Tekniske Universitet Delft, og han har senest fungeret som direktør for Siemens Building Technologies division i Mellemøsten med arbejdssted i Dubai.

 

B&W Vølund
  • B&W Vølund leverer teknologisk udstyr og teknologiske løsninger til kraftværksindustrien i hele verden.
  • B&W Vølund har haft det svært med flere fejlslagne ordre, herunder prestigeprojektet, Amager Bakke.
  • Vølund kom ud af 2016 med et svimlende underskud 735 millioner kroner. Et resultat, der efterlod virksomheden med en negativ egenkapital på 604 millioner kroner, hvilket udløste et behov for en hjælpende hånd fra selskabets amerikanske ejer, Babcock & Wilcox.
  • Dette efterår varslede ledelsen opsigelser af 582 medarbejdere, fordelt på 141 timelønnede og 441 funktionærer, fordelt med 188 i Glostrup og 253 i Esbjerg og andre lokationer. Antallet af stilling, som blev skåret væk, endte dog omtrentligt med at blive halveret.

Fremragende leder

Koen W. Bogers blev ansat i den gigantiske tyske industrikoncern tilbage i 1996 og er kravlet op ad rangstigen i stillinger med voksende ansvar, herunder projektledelsesstillinger i divisionerne Power Generation og Oil & Gas samt direktørstillinger inden for divisionen Siemens Netherlands Industry Solutions og Building Technologies.

- Hr. Bogers er en fremragende leder med stor erfaring inden for elproduktion, olie og gas og procesautomatisering, udtaler Jimmy Morgan i en pressemeddelelse.

- Han vil give stærkt indsigt og vejledning til vores forretning og medarbejdere, idet B & W Vølund er ved at implementere sin nye, fokuserede forretningsstrategi i Europa og globalt, fortsætter Morgan.

 

Arbejder fra Glostrup

Dermed er missionen for Koen W. Bogers også krystalklar. Han skal vende den forfærdelige udvikling, som Vølund har oplevet de seneste år med gigantiske underskud og seneste med massefyringer. Og de amerikanske ejere, som sidste år reddede virksomheden med en stor kapitaltilførsel, har stor tillid til den nye topchef og Vølunds avancerede teknologiløsninger inden for affaldsforbrænding.

- B&W's division for vedvarende energi - ikke mindst Vølunds verdensklasse forbrænding og miljøteknologi i verdensklasse - er en vigtig del af vores forretning, og jeg har stor tillid til Hr. Bogers evner til at styre vores danske drift med levering af pålidelige, avancerede teknologiløsninger til vores kunder, lyder det fra Jimmy Morgen.

Koen W. Bogers vil arbejde ud fra kontoret ved Vølunds afdeling i Glostrup. Han tiltræder med virkning fra 2. januar 2018.

 

Hollandsk Siemens-direktør er ny topchef hos Vølund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce