Hjerting Badehotel drømmer om ny tilbygning

Sådan forestiller Tekt Arkitekter sig, at Hjerting Badehotels værelsesfløj i fremtiden skal se ud. Visualisering: Tekt Arkiteker.

Hjerting Badehotel drømmer om ny tilbygning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Badehotellet har planer om tilbygning til den nordlige værelsesfløj med tagterrasse ud mod Strandpromenaden. Politikere orienterer naboerne med henblik på dispensationer.

Esbjerg: Der skal en stribe dispensationer fra lokalplanen til, hvis Hjerting Badehotels planer om en om- og tilbygning til den nordlige værelsesfløj ud mod Strandpromenaden skal blive til virkelighed.

Men flot er projektet, mener Plan & Miljøudvalget, der nu har sendt sagen i naboorientering.

Det er Tekt Arkitekter, der har stået for den konkrete udformning og på vegne af Hjerting Strand, Esbjerg A/S, søgt om dispensation fra lokalplanen til opførelse af en tilbygning til værelsesfløjen med tagterrasser og kviste. Projektet består af en tilbygning i én etage med tagterrasse på taget i hele bygningens længde ud mod Strandpromenaden. Desuden indeholder projektet ni kviste med fronter helt ud i den eksisterende facade, og med terrassedøre ud på tilbygningens tagterrasser.

Projektet strider dog mod en række bestemmelser i den gældende lokalplan og kræver derfor en række dispensationer, men Tekt Arkitekter begrunder ansøgningen om dispensationer med et ønske om "at opdatere hotellets værelser for at møde tidens krav og forventninger til indretning og funktion". Desuden fremfører arkitekterne, at hotelfløjen, som er opført i 1980'erne, med den nye tilbygning vil få en anden lethed, der vil spille sammen med udbygningen ved restauranten, som også har en tagterrasse. Desuden vil hele bygnings-komplekset få ensartet rødt tegltag, hvilket vil give et mere harmonisk helhedsindtryk.

Lokalplanen
  • Ejendommen Strandpromenaden 1, Hjerting, kendt som Hjerting Badehotel, er omfattet af en lokalplan, der blev vedtaget af Esbjerg Byråd den 5. september 2011. Lokalplanen indeholder bestemmelser for både opførelse af nyt byggeri og for bevaring af eksisterende byggeri.
  • Plan & Miljøudvalget besluttede at sende Tekt Arkitekters ansøgning om dispensation fra lokalplanen i naboorientering i 14 dage med henblik på at give meddelelse af dispensation til det ansøgte projekt.

Ikke bevaringsværdig

- Det er et rigtig flot projekt, men omvendt skal lokalplaner jo som udgangspunkt overholdes. Imidlertid sker der ændringer i tiden, og det er fair nok, at man ser på, om man skal give dispensationer for nye tiltag. Personligt synes jeg, det nye projekt komplimenterer resten af hotellet, og jeg mener ikke, at det er et overgreb på hverken bygningen eller området. Jeg kan sagtens forstå, at gæsterne gerne vil sidde på en terrasse og nyde en god sommeraften. Men nu skal sagen i nabohøring, og så må vi se, hvad naboerne siger, inden vi tager endelig stilling i udvalget, siger Karen Sandrini (S), formand for Plan & Miljøudvalget.

I lokalplanen er den pågældende fløj af Hjerting Badehotel markeret som bevaringsværdig, men der er tale om en teknisk fejl i forbindelse med udarbejdelsen af lokalplanen fra 2011, oplyser direktør Hans Kjær, Teknik & Miljø. Fløjen er opført på et tidspunkt i perioden mellem 1986-1990 og er ikke registreret som bevaringsværdig i Esbjerg Kommuneatlas fra 1992.

Hjerting Badehotel drømmer om ny tilbygning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce