!DOCTYPE html> Historien genskabes på Tarp Bunkermuseum | Esbjerg | jv.dk

Historien genskabes på Tarp Bunkermuseum

Arkivfoto fra Anden Verdenskrig, hvor Esbjerg Lufthavn var Esbjerg Flugplatz, og tyske uniformer fyldte.

Historien genskabes på Tarp Bunkermuseum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når museet åbner 4. maj, er det med genopførelse af situationer fra dengang, Anden Verdenskrig rasede, og Esbjerg Flugplatz var besat af tyskerne.

Esbjerg: Lørdag 4. maj genskabes historien på Tarp Bunkermuseum.

Fra klokken 12.00 til 15.00 er der sæsonåbning med deltagelse af forskellige såkaldt re-entactment-foreninger, der er klædt i engelske, tyske og amerikanske uniformer og udstyr fra Anden Verdenskrig. De vil demonstrere livet i bunkeren og hovedvagten, så det er nok en god idé at huske sit Ausweiss, hvis man skal få lov til at blive lukket ind.

Esbjerg Flyveplads blev beslaglagt af tyskerne under Anden Verdenskrig, og det bærer dens udformning den dag i dag præg af. Den blev nemlig udvidet flere gange. Esbjerg var strategisk vigtig for tyskerne med både flyvepladsen, havnen og beliggenheden ved vestkysten, hvorfra man risikerede invasion, hvis man ikke passede på. Derfor blev der bygget masser af bunkere langs kysten og lufthavnen, og op mod 2000 tyskere havde deres arbejdsgang på Esbjerg Flugplatz, da den var på sit højeste under krigen.

Kampvogne og håndvåben

I dag er den bunker, Tarp Bunkermuseum ligger i, den eneste, der står tilbage indrettet som dengang, Luftwaffe brugte den i 1940'erne.

Pansermuseum Oksbøl stiller med både kampvogne og håndvåben og fortæller mere om museets arbejde, og lokale bunkereksperter står klar til at fortælle mere om Atlantvolden og udgravningen af bunkere i Esbjerg.

Derudover er der underholdning ved Syd- og Sønderjyllands Politiorkester, Hjerting Koret og Esbjerg Salsaforening, og man kan købe kaffe, pølser og lignende på åbningsdagen.

Adressen er Tarp Byvej 131, og entreen er 60 kroner for voksne og 15 kroner for børn under 15 år. /cak

Historien genskabes på Tarp Bunkermuseum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce