Her er rigets tilstand i Esbjerg Kommune

Jesper Frost Rasmussen (V) stod for første gang på talerstolen som borgmester ved erhvervslivets nytårskur i Musikhuset. Foto: Chresten Bergh

Her er rigets tilstand i Esbjerg Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det bygges på livet løs og væksten i Esbjerg Kommune holder en høj kadence, men sammenhængende problematikker som byens image, lav befolkningstilvækst og mangel på arbejdskraft er udfordringer, som skal håndteres, påpegede borgmester Frost Rasmussen (V) i sin tale ved nytårskuren.

Esbjerg: Det går rigtig godt på flere fronter i Esbjerg Kommune, men der er også udfordringer, som skal håndteres.

Sådan kan man opsummere de taler, som borgmesteren og bestyrelsesformanden for Esbjerg Erhvervsudvikling holdt om rigets tilstand ved den 23. udgave af erhvervslivets nytårskur.

I år var hed borgmesteren for første gang i arrangementets historie ikke længere Johnny Søtrup, men Jesper Frost Rasmussen (V) og ligeledes er formanden for Esbjerg Erhvervsudvikling, Flemming Enevoldsen, også ny mand på talerstolen. Samtidig var nytårskuren den sidste for arrangementets initiativtager, direktør Tom L. Nielsen, der i februar afløses af Susanne Nordenbæk.

- 2017 var generelt et godt år for erhvervslivet - både i Danmark og i Esbjerg. Væksten er tydelig i bybilledet - hvor mange markante byggerier er taget i brug eller sat i gang i 2017. F.eks. Karréen, Esbjerg Strand, Vadehavscentret, Landgangen, Broen, og Super Sygehuset. Blandt de mest omtalte, kommende byggerier er IKEA, Esbjerg Towers og projektet i Østbyen ved Darumvej. Men der er mange, mange byggeplaner på bedding - både på initiativ af private virksomheder, kommunen, og af de almennyttige boligforeninger. Så byggekranerne vil være tydelige i Esbjerg i flere år frem, lød det fra Flemming Enevoldsen.

Også nyvalgte Jesper Frost Rasmussen pegede på, at det går godt for kommunens virksomheder og der med 47.465 lønmodtagerstiller i kommunen er 3.250 flere end begyndelsen af 2011, hvor beskæftigelsen var i bund.

Byjubilæum
  • I 2018 fejrer Esbjerg Havn og By 150 års jubilæum. Jubilæumsåret kaldes "Havn og By 150 år" for at afspejle, at byen og havnen er to sider af samme mønt.
  • I løbet af 2018 vil Esbjerg Kommune og Esbjerg Havn løbende markere jubilæet sammen med mange små og store arrangementer. Den største enkeltstående begivenhed bliver The Tall Ships Races 2018 i uge 29.
Flemming Enevoldsen, også kendt som bestyrelsesformand i Esbjerg Havn, stod for første gang på talerstolen ved erhvervslivets nytårskur som formand for Esbjerg Erhvervsudvikling. Foto: Chresten Bergh
Flemming Enevoldsen, også kendt som bestyrelsesformand i Esbjerg Havn, stod for første gang på talerstolen ved erhvervslivets nytårskur som formand for Esbjerg Erhvervsudvikling. Foto: Chresten Bergh
Foto: Chresten Bergh

Opfordring til borgerne

Men han ser også nogle helt konkrete udfordringer.

- Mens mange kæmper for at bringe BMI'et på ret køl her i januar på det personlige plan, så har Esbjerg Kommune også udfordringer med BMI. Borgere, mangel på arbejdskraft og image er for mig væsentlige problematikker, som hænger tæt sammen. Tilsammen kan de tre faktorer lægge en dæmper på væksten og hindre at vores område udvikles yderligere.

- Først er der borgere. Vi kan se, at vision om at nå 120.000 i 2020 bliver lidt svært at nå. Befolkningstallet stiger svagt pga. tilflytning fra udlandet og at der fødes flere end der dør. Men udfordringen er, at der flytter flere til andre kommuner fra Esbjerg end omvendt.

- Mangel på kvalificeret - ofte faglært - arbejdskraft udgør en reel udfordring for de firmaer, som ser ordrebøgerne vokse, mens der ikke er nok hænder til at udføre opgaverne, lød det fra Frost Rasmussen, mens han kom med en konkret opfordring til kommunens indbyggere.

- Vores kommunes image skabes i høj grad af os, der bor og lever her. Vi er vores egne værste kritikere, og det er ofte Esbjergs mangler fremfor fortrinene, der igen og igen bliver bragt på banen. Kunne vi ikke sammen prøve at se det positive fremfor de negative ting? Hvis vi nu ser glasset som halvt fuldt i stedet for halvt tomt, er vi allerede godt i gang - og vi har så mange positive ting af fremhæve.

Her er rigets tilstand i Esbjerg Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce