Helte hædret i Esbjerg - fik penge tre gange på én dag

"Hverdagens helte" hedder (fra venstre) Paw Andersen og Jesper Poulsen. De sprang i oktober i Esbjerg Havn og reddede en bilist, som i tæt morgentåge var kørt i vandet. På billedet ses de sammen med kunderådgiver i Sydbank, Svend Aage Sørensen. Foto: Astrid J. Vestergaard

Helte hædret i Esbjerg - fik penge tre gange på én dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To nordjyder sprang 23. oktober i Esbjerg Havn og reddede en bilist, som i tæt morgentåge havde kørt sin bil ud over kanten. De blev mandag belønnet for deres heltemod i Esbjerg hele tre gange.

Esbjerg: To nordjydske rejsemontører fra henholdsvis Sæby og Ålbæk ved Skagen sprang 23. oktober i Esbjerg Havn og reddede en mandlig bilist ud af en synkende bil. Den indsats blev de mandag belønnet for hele tre gange: Først af virksomheden Arkil, hvor den mand, de reddede op af vandet, er ansat; dernæst af Sydbank, der sammen med JydskeVestkysten har kåret de to nordjyder til "Hverdagens Helte", og til sidst af politiet i Esbjerg.

- Det føles lidt specielt at blive hædret for noget, vi jo egentlig bare gjorde uden at tænke over det, lød det mandag fra de to nordjyder, som fik deres belønninger overrakt dels på havnen i Esbjerg; dels på Esbjerg Politistation.

Fra Arkil fik de 5.000 kroner hver samt en buket blomster. Fra Sydbank fik de 2.500 kroner til deling samt diplomer, og fra politiet fik de 1.000 kroner hver. Med andre ord: De to nordjyder havde en økonomisk indbringende dag i det vestjyske. Til gengæld fik de ikke mødt den mand, de hev op af vandet, hvilket de ellers havde håbet på. Manden var taget på jagt i udlandet og deltog ikke i belønningsseancerne.

 

- Vi så på hinanden et kort øjeblik og konstaterede: Det var en bil! Så smed vi arbejdstøjet og hoppede i.
Paw Andersen, kåret som "Hverdagens Helt" i Esbjerg
"Hverdagens helte"
 Sydbank og JydskeVestkysten uddeler cirka hver måned i fællesskab prisen "Hverdagens Helte", og både grupper og enkeltpersoner kan indstilles.Med prisen følger et diplom, blomster og en check på 1500 kroner til enkeltpersoner og 2500 kroner til grupper, mens der er 5000 kroner til "Årets helt", som kåres én gang om året og vælges blandt dem, der i årets løb er kåret som "Hverdagens Helte".Indstillinger kan afleveres eller sendes til JydskeVestkysten, Banegårdspladsen, 6700 Esbjerg, eller på mail til redaktion.esbjerg@jv.dk. Indstillinger kan også afleveres i alle afdelinger af Sydbank i Esbjerg-området. 
- Tillykke, tillykke. Kunderådgiver i Sydbank, Svend Aage Sørensen,  havde både penge og et diplom med til de to hverdagshelte Paw Andersen og Jesper Poulsen fra Nordjylland, som i Esbjerg blev belønnet hele tre gange på én dag. Foto: Astrid J. Vestergaard
- Tillykke, tillykke. Kunderådgiver i Sydbank, Svend Aage Sørensen, havde både penge og et diplom med til de to hverdagshelte Paw Andersen og Jesper Poulsen fra Nordjylland, som i Esbjerg blev belønnet hele tre gange på én dag. Foto: Astrid J. Vestergaard

Smed tøjet og hoppede i

Om hændelsen 23. oktober klokken 7.13 på Esbjerg Havn fortæller de to hverdagshelte:

- Vi er ansat ved entreprenørfirmaet CG Jensen og var ved at udvide Esbjerg Havn. Vi stod foran en container og var ved at finde det lys og det værktøj, vi ville få brug for den dag. Det var meget, meget tåget, og pludselig så vi en bil komme kørende og fortsætte ud i havnebassinet. Vi så på hinanden et kort øjeblik og konstaterede: Det var en bil! Så smed vi arbejdstøjet og hoppede i, fortæller Paw Andersen.

Hans kollega, Jesper Poulsen, havde en hammer i sine arbejdsbukser. Den tog han med, da han hoppede i vandet, og med hammeren fik han knust sideruden i passagersiden på bilen.

- Manden var ved bevidsthed, så mig og sagde: Hvad gør jeg nu? Jeg sagde, at vi skulle have ham ud, og det fik vi. Paw og jeg slæbte ham afsted, ind på land, og der gik kun fem-ti minutter, så var bilen sunket, fortæller Jesper Poulsen, som tilføjer, at det den morgen var så tåget, at det føltes som at svømme i blinde.

- Vi kunne kun se lyset fra bilens lygter, fortæller han.

 

Heldigt med dybden

Vandet i Esbjerg Havn var den dag i oktober - ifølge de nordjyske helte - meget koldt og meget beskidt. Der var cirka ti meter ned til bunden, og det var heldigt.

- Var manden kørt i havnen et sted med lavvande, risikerede han, at bilen var rullet om på taget. Så er det ikke sikkert, det havde været muligt at få ham hevet ud, inden bilen sank, påpeger Paw Andersen og Jesper Poulsen, som regner med at bruge de penge, de modtog i Esbjerg mandag, på julegaver og måske et lille weekendophold.

I begges familier er dét, der skete den dag på Esbjerg Havn, blevet fortalt igen og igen, og Paw Andersen fortæller, at hans børn, der har alderen til at forstå, hvad der skete, synes, det er meget sejt, at deres far sådan sprang i havnen og reddede en mand fra at drukne.

Med til historien hører i øvrigt, at de to nordjyder - efter deres redningsaktion - tog et varmt bad, drak en kop kaffe og fortsatte deres arbejde, som om intet var hændt. Det bør også nævnes, at deres kollega, Claus Brock, satte en redningsaktion i gang for at hente bilen op igen, og at han for dette arbejde blev belønnet af virksomheden Arkil og mandag fik overrakt 5.000 kroner.

Helte hædret i Esbjerg - fik penge tre gange på én dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce