Hans selskab skovler penge ind på sko: Har hævet 80 millioner i udbytte på tre år

Peter Jørgensen, Sports Connection, har også tjent godt i 2018. Arkivfoto

Hans selskab skovler penge ind på sko: Har hævet 80 millioner i udbytte på tre år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sports Connection i Esbjerg, der sælger det populære amerikanske sneakers-brand Skechers i Norden, har øget omsætningen med 30 procent på et år, mens bundlinjen er løftet med 40 procent. Dermed tjente Peter Jørgensen og hans selskab 36 millioner kroner i 2018.

Esbjerg: Peter Jørgensen, Bramming, og hans hollandske makker skovler penge ind i Sports Connection-koncernen, som har rettigheden til at distribuere verdens hurtigst voksende skomærke, amerikanske Skechers, i de skandinaviske lande.

Selskabet Sports Connection Holding ApS har netop har offentliggjorte årsrapport. Omsætningen er steget med 30 procent til mere end en kvart milliard kroner det seneste år, og på bundlinjen er væksten over 40 procent. Nettoresultatet i Sports Connection-koncernen blev i fjor således næsten 36 millioner kroner.

Peter Jørgensen og hans hollandske finansielle makker hæver næsten det hele i udbytte, nemlig 34 millioner kroner - eller tæt på dobbelt så meget som året før, skriver Børsen.

Det bringer ifølge Børsen de to ejeres samlede udbytte, siden de i december 2015 byggede et holdingselskab oven på driftsselskaberne, helt op på 80 millioner kroner.

- Jo, vi har igen haft et travlt år med snuden i sporet, siger Peter Jørgensen til Børsen.

Sponsorater
Sports Connection og Skechers fremtræder lokalt som tribunesponsor i EfB, stor sponsor i Ribe Esbjerg HH og hovedsponsor for Vestkystløbet. Torsdag blev Skechers præsenteret som ny hovedpartner i Team Esbjerg.

Vild vækst

Sports Connection har haft konstant vækst de seneste mange år, og foreløbig er det tre år i træk blevet til en placering blandt de hurtigstvoksende danske selskaber, gazellerne, i Børsens analyser. I 2018 var det med en vækst på mere end 400 procent over fire år.

Det netop godkendte regnskab fortæller, at bruttoresultatet er mere end fordoblet på to år til 86 millioner kroner, og på bundlinjen er resultatet gået fra 20 millioner kroner i 2016, 25 millioner i 2017 og helt nøjagtigt 35,9 millioner kroner i fjor.

Sports Connection har selv i dag 36 Skechers-butikker. I de fire nordiske lande har man desuden et netværk af cirka 1.800 forhandlere, primært sko- og sportsbutikker. Koncernen nærmer sig 300 egne medarbejdere, og af dem arbejder 42 på Kvaglundvej i Esbjerg, hvortil hovedsædet rykkede fra Bramming i fjor.

Hans selskab skovler penge ind på sko: Har hævet 80 millioner i udbytte på tre år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce