Hård kamp om nyuddannede bygningskonstruktører

Erhvervsakademi SydVest har slået sig sammen med Danmarks førende firma inden for kalkulation, Sigma Estimates, til de kommende gå hjem-møder, fortæller lektor Morten Frank Christensen. Foto: Erhvervsakademi SydVest

Hård kamp om nyuddannede bygningskonstruktører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyuddannede bygningskonstruktører og byggekoordinatorer får næsten alle job, inden deres sidste praktikperiode er færdig. Sådan lyder meldingen fra Erhvervsakademi SydVest i Esbjerg, der med gå hjem-møder og nye tiltag nu vil have endnu flere virksomheder med på digitaliseringsbølgen.

Esbjerg: Esbjerg halter på flere områder lidt bagefter med nye jobs, men byggeriet er stadig aftager af mange unge og nyuddannede.

Der er hård konkurrence blandt virksomhederne i byggebranchen om de nyuddannede bygningskonstruktører og byggekoordinatorer fra Erhvervsakademi SydVest i Esbjerg.

Stort set alle er i job, inden deres sidste praktikperiode er færdig. Sådan lyder meldingen fra erhvervsakademiet, der med nye tiltag nu vil have endnu flere virksomheder med på digitaliseringsbølgen og derved større indtjening.

Der er fuld fart på digitaliseringen i byggeriet, hvor automatiserede arbejdsgange sammen med nye, digitale værktøjer skaber bedre resultater. Digitale kompetencer er samtidig blevet en integreret del af erhvervsuddannelserne, og derfor præger de nyuddannede ofte den digitale udvikling på deres nye arbejdspladser.

Digitale værktøjer er et trækplaster

- Virksomhedernes digitale ambitioner fylder rigtig meget hos de studerende. Bruger deres kommende arbejdsplads ikke digitale værktøjer, skal der som minimum være en ambition om at indføre det, siger lektor Morten Frank Christensen fra Erhvervsakademi Sydvest i en pressemeddelelse.

Med en stribe gå hjem-møder sætter erhvervsakademiet sammen med ledende aktører i byggeriet fokus på digitalisering for at ruste virksomhederne i regionen til at kunne tiltrække fremtidens medarbejdere.

Det første gå hjem-møde afholdes den 5. december klokken 16-17.30 hos Erhvervsakademi SydVest i Esbjerg.

Hård kamp om nyuddannede bygningskonstruktører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce