Håndværkernes festdag

Håndværkerne og alle involverede i byggeriet blev rost i høje toner ved rejsegildet, som også havde deltagelse af formanden i DAB, Henrik Berg, og den daglige byggeleder, Mikkel Bjerrum. Her er der gang i pølserne fra Nillers Pølsevogn. Foto: Chresten Bergh

Håndværkernes festdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Esbjerg almennyttige Boligselskab holdt onsdag rejsegilde på de 69 nye studieboliger i Esbjergs centrum.

Esbjerg: Esbjerg almennyttige Boligselskab holdt onsdag eftermiddag rejsegilde på de 69 nye studieboliger, som hedder Klevehusene. De ligger centralt i Esbjergs centrum i nærheden af Føtex på hjørnet af Smedegade, Borgergade og Jyllandsgade og tæt på Esbjerg Havn, og hele den store bygning er på 3.450 kvadratmeter.

- Alle boliger på hver 50 kvadratmeter er lyse og venlige torumsboliger, som har en rummelig entré med et smalt glasparti ved siden af døren, der sikrer, at man kan fornemme både byliv og det mere intime gårdmiljø, oplyser formanden for bestyrelsen i EAB, Linda K. Olesen.

Køkkenet ligger i umiddelbar forlængelse af entréen og åbner sig op mod opholdsstuen. Der er en bred skydedør, som gør det muligt at lukke opholdsarealet af - eksempelvis under madlavning, så partikler ikke spreder sig til resten af boligen. Det er med til at give et sundere indeklima, pointerer Linda K. Olesen.

I badeværelse er der mulighed for at installere vaskemaskine. Stuen har to vinduespartier, der går helt fra gulv.

Der er også en række fællesfaciliteter i Klevehusene. Der er både trappe og elevator til afdelingens tre etager, som giver let adgang til boligerne. Der er overdækkede svalegange med fælles altaner, og på 1. etage er der ligeledes et fællesrum med køkken, som kan bruges til mindre samlinger - for eksempel fredagsbar, filmaftener, madklub, spilaftener eller private arrangementer.

- Byggeriet forventes færdigt til foråret, oplyser projektleder Peter Køhlert Olesen.

Husleje til SU-niveau

Ved rejsegildet blev der talt af borgmester Jesper Frost Rasmussen, administrerende direktør i DAB, Niels Olsen, Bent Madsen fra Pluskontoret og Linda K. Olesen.

Den månedlige husleje bliver på cirka 4.000 kroner inklusive lys og varme, hvilket vil sige, at de unge lejere har omkring 1.500 kroner at "rutte" med fra deres SU, hvis de er udeboende og bor alene. Det råber på hjælp fra forældrene og et lille fritidsjob ved siden af studierne. Boligsikringen er indregnet i en studiebolig. Interesserede kan blive skrevet op til en bolig. Kontrakter sendes ud cirka tre måneder før byggeriet står færdigt.

Håndværkernes festdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce