Godt nyt: Game er tilbage på Streetmekka-pladsen

Der vil gå nogen tid endnu, inden der igen er fri leg i de gamle remise-bygninger, der skal renses for skimmelsvamp. Men nu åbnes der for de udendørs faciliteter. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Godt nyt: Game er tilbage på Streetmekka-pladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det populære Game Streetmekka, der er ramt af skimmelsvamp og forestående rensning og renovering, er ikke helt lukket land. Fra lørdag opstilles et midlertidigt kontor, hvor der er toiletter og udlån af bolde og udstyr til de udendørs faciliteter.

Esbjerg Kommune: Det var en træls oplevelse for mange af Esbjergs børn og unge, da Game Streetmekka i oktober blev lukket på grund af forekomst af skimmelsvamp, og der er endnu ikke nyt om, hvornår det populære sted kan genåbne.

Men nu kommer Mikkel Selmar, der er chef for faciliteterne i Game, med lidt godt nyt:

- Allerede lørdag vil der være opstillet et midlertidigt kontor med toilet og tekøkken ved de udendørs faciliteter, så brugerne af udeområdet til skateboard, scoot (løbehjul) og basket kan komme ind og få varmen. Vi glæder os til at se både børn og voksne dernede. Og vi byder gerne på en kop kakao og kaffe, siger en glad Mikkel Selmar.

Lørdag og søndag vil der være åbent fra klokken 10 til 19, mens der på hverdage først åbnes klokken 15. Vi vil muligvis holde vognen længere åbent på visse dage. For eksempel tirsdag hvor vores skatere mødes fast, oplyser Mikkel Selmar.

Remisen
  • Game Streetmekka blev officielt åbnet og indviet i Esbjerg den 6. januar 2016 i den gamle remise. Bygningerne er cirka 3.000 kvadratmeter indendørs mekka for gade-idræt med skateboard-ramper, dansestudie, basketball-bane, foldboldmål og meget mere.
  • Remisen med den gamle drejeskive var i Esbjergs pure ungdom stedet, hvor lokomotiverne vendte, når de have nået endestationen. Bygningen er helt oprindelig fra 1904, men omkring halvdelen af de 3000 kvadratmeter under tag er nybygget.

Problemets omfang

Som tidligere beskrevet i JydskeVestkysten blev Esbjerg Kommune i første omgang opmærksom på problemet med skimmelsvamp, fordi en medarbejder på stedet havde haft problemer med indeklimaet i form af luftvejs-irritationer og var blevet sygemeldt.

Formanden for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen (S), forklarede om skimmelsvampen, at det er indtrængende fugt, der er årsagen i den del af Game Streetmekka Esbjerg, som hedder Brick Mekka, hvor stedets skaterarena, parkourområde og kontor ligger.

Årsagen til skimmelsvamp-vækst på kontoret er angiveligt to-delt - dels er der ikke blevet gjort ordentligt rent, dels er der for mange personer, der bruger rummet. Derudover er der i skaterområdet i den uisolerede hal konstateret skimmelvækst i loftbrædderne samt utætheder ved nogle af røgventilations-åbningerne. Hvad der var mere overraskende, var skimmelsvampen i Lounge Mekka, hvor køkken, reception, flex-møde, forrum og entré ligger.

Derudover har analysefirmaet konstateret eddikesyre-afgasninger fra ubehandlet træ, og det er embedslægen blevet bedt om at give sin sundhedsmæssige vurdering af.

Godt nyt: Game er tilbage på Streetmekka-pladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce