Gammel Esbjerg-virksomhed er på opkøbsjagt

Valsemøllens direktør Niels Brinch-Nielsen fortæller til FødevareWatch, at Esbjerg-virksomheden lige nu er på opkøbsjagt. Arkivfoto: Joan Karlsen

Gammel Esbjerg-virksomhed er på opkøbsjagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Valsemøllen er lige nu på udkig efter en virksomhed, som kan øge selskabets omsætning betragteligt, afslører administrerende direktør Niels Brinch-Nielsen til netmediet FødevareWatch.

Esbjerg: Med en dåbsattest, der daterer sig tilbage til 1899, er Valsemøllen blandt Esbjergs absolut ældste virksomheder. Virksomheden har i de seneste mange år ligget solidt med en omsætning på omkring 500 millioner kroner, men nu er Esbjerg-virksomheden klar til at lægge til på toplinjen.

Det siger administrerende direktør Niels Brinch-Nielsen til netmediet FødevareWatch.

- Vi har udviklet os organisk i mange år og fået en vis størrelse. Nu er vi klar til at udvikle os yderligere. Derfor er vi klar til at tage et større skridt i form af et opkøb, siger direktøren til FødevareWatch.

Hvor mange penge, Valsemøllen har tænkt sig at bruge på opkøbet, vil direktøren ikke sætte et tal på overfor netmediet. Dog kan Niels Brinch-Nielsen fortælle, at han er på udkig efter en virksomhed, der omsætter for mellem 50 og 300 millioner kroner.

- Virksomheden skal have en vis størrelse, fordi man bruger lige så mange kræfter på en lille virksomhed som en større virksomhed, forklarer han.

Valsemøllen, der havde ifølge FødevareWatch en egenkapital på 129 millioner kroner med ud af 2018, har først for nyligt indledt jagten. Ledelsen har ikke øje på en bestemt virksomhed, men det kunne være en virksomhed, der var klar til et generationsskifte, foreslår Niels Brinch-Nielsen. Han pointerer samtidig, at det ikke skal være en virksomhed, hvor der skal foretages en turnaround.

Valsemøllen
  • Valsemøllen er en af Esbjerg ældste virksomheder Valsemøllen, grundlagt i 1899. Virksomheden møblerede for et par år siden om i sit ejerskab. Den svenske Abdon-familie, der ejer selskabet Esbjerg Havnesilo A/ S, som er moderselskab for Valsemøllen, afhændede 50 procent af familiens aktier til det 150 år gamle, norske firma, Norgesmøllernes A/S. Samtidig kom Valsemøllens mangeårige adm. direktør, Niels Brinch-Nielsen, med i ejerskabet med ti procent.
  • Valsemøllen beskæftiger omkring 110 medarbejdere på adresserne i Esbjerg, Køge og Svendborg. Omkring 70 af de ansatte arbejder med udgangspunkt fra hovedsædet i Esbjerg.

I samme segment

Geografisk forestiller direktøren sig, at opkøbet vil ligge enten inden for de danske grænser eller relativt tæt ved. Han vil strække sig til Baltikum.

Valsemølle producerer i dag adskillige slags morgenmadsprodukter, blandinger til kager og brød, kerner, flager og frø. Produkterne afsættes til både industri og foodservice, detailhandel og privatforbrugere.

I tråd med traditionen er det også inden for samme segment, ledelsen holder antennerne ude.

- Der skal være en klar sammenhæng mellem vores produkter og det nye selskabs produkter. Det skal ikke være noget helt tredje, understreger Niels Brinch-Nielsen.

I december 2007 købte Valsemøllen den tidligere Svendborg Boghvede- og Havremølle A/S. Møllen har igennem mange år produceret havregryn og gule ærter, ligesom den har specialiseret sig i at producere gryn og flager i mange varianter.

Gammel Esbjerg-virksomhed er på opkøbsjagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce