Fra søndag skal du slukke smøgen: Totalt rygeforbud på Blue Water Arena

I fremtiden skal der hygges med cigaretter uden for Blue Water Arena. Foto: John Randeris

Fra søndag skal du slukke smøgen: Totalt rygeforbud på Blue Water Arena

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra søndag 17. februar er der totalt rygeforbud på det store fodboldstadion i Esbjerg, når EfB møder Brøndby.

Esbjerg: Blue Water Arena bliver røgfrit. Sport & Event Park Esbjerg og EfB Elite A/S har i fællesskab besluttet at indføre et totalt rygeforbud overalt på Blue Water Arena.

Det oplyser direktør hos Sport & Event Park Esbjerg, Niels Bækgård.

Beslutningen er truffet i samarbejde mellem Sport & Event Park Esbjerg og EfB Elite A/S, og det træder i kraft til kampen mod Brøndby IF på søndag den 17. februar.

Blue Water Arena har haft et delvist rygeforbud med afmærkede rygeområder siden 2015, men det er nu besluttet at indføre komplet rygeforbud - hvilket også vedrører e-cigaretter - på stadionet.

Hensyn til ikke-rygere

- Grunden til, at vi gør stadion røgfri er ikke for at genere rygerne, men for at tage hensyn til de, som ikke ryger. Nu har vi gennem de seneste tre år været lidt i en mellemliggende periode, hvor vi har haft rygezoner placeret rundt på stadion og det har ikke fungeret så godt, som vi håbede. Derfor tager vi nu det næste skridt og gør stadion røgfrit. Andre Superliga-stadions rundt i Danmark har haft gode erfaringer og positive tilkendegivelser fra gæster med et røgfrit stadion. Derfor håber vi også, at det bliver taget godt imod her, fortæller direktør hos Sport & Event Park Esbjerg, Niels Bækgård

Rygning ved toiletter og salgsboder har generet ikke-rygere, ligesom det har været svært at håndhæve rygeforbuddet på ståtribunerne. Belært af erfaringer fra stadion i Aalborg har vi valgt et total rygeforbud, hvor rygerne vil få udleveret en billet, så de kan ryge udenfor stadion, forklarer Niels Bækgård, som bakkes op af EfB's adm. direktør.

Problemer ved boder og toiletter

- Vi har været i en overgangsperiode, som har givet store gener og udfordringer for vores gæster omkring salgsboderne og toiletfaciliteterne på tribunerne. Med den fælles beslutning om rygeforbuddet ser vi frem til, at vi i fremtiden kan byde vores gæster velkommen på et røgfrit stadion. Det er absolut ikke for at genere vores rygende gæster, men det er mere for at komme nuværende gener og udfordringer ved rygeområderne til livs. Samtidig er det også vigtigt, at vi tager det nødvendige hensyn til de af vores gæster, som ikke ryger. Vi håber på forståelse for ændringen og er også overbevist om, at der er mange af vores gæster der er rigtig glade for ændringen. Det er samtidig helt i tråd med udviklingen generelt set i Danmark, hvor offentlige bygninger er røgfrie områder, fortæller Brian Bo Knudsen og fortsætter;

- Hvis nogle gæster fortsat ønsker at ryge før og under fodboldkampe på Blue Water Arena, skal det fremover foregå uden for stadion. Allerede til kampen mod Brøndby, vil der være en løsning klar, således det er muligt at gå ud fra stadion for at ryge, og gå ind og se fodbold igen, fastslår EfB's adm. direktør, Brian Bo Knudsen.

Et naturligt skridt

Niels Bækgård venter en reaktion fra rygerne, som måske føler, at de ikke kan være nogen steder.

- Men forbuddet er et naturligt skridt. Det er en offentlig matrikel, og idræt og røg passer ikke så godt sammen. Vi vil gerne brande sundhed. Men vi forhindrer ikke folk i at ryge. Indtil nu skulle de gå væk fra tribunerne, nu skal de gå lidt længere for at ryge, hvorefter de kan komme tilbage på tribunerne.

Der vil blive ført kontrol, men samtidig på lempelig vis i en overgangsperiode.

- Hvis man gentagne gange overtræder forbuddet, viser man jo, at man ikke vil være en del af fællesskabet.

Der er allerede fredag eftermiddag kraftige reaktioner på Facebook-sider over forbuddet, men det tager Niels Bækgård med "ophøjet ro".

- Der er tale om at tage et medmenneskeligt hensyn, siger han.

Nord Energi Arena i Hjørring, Aalborg Portland Park, Vejle Stadion og Right to Dream Park i Nordsjælland er allerede røgfrie Superliga-stadions, og dermed bliver Blue Water Arena det femte i rækken med rygeforbud.

Fra søndag skal du slukke smøgen: Totalt rygeforbud på Blue Water Arena

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce