Fra medhjælper til butikschef: Casper landet på rette hylde hos Sportmaster

23-årige Casper Tonnesen har gjort karriere hos sportskæden Sportmaster, hvor han har arbejdet sig op fra at være medhjælper efter skoletid til idag at være butikschef hos Sportmaster i Broen i Esbjerg med 15 ansatte under sig. Foto: André Thorup

Fra medhjælper til butikschef: Casper landet på rette hylde hos Sportmaster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

23-årige Casper Tonnesen fra Ribe er landet på rette hylde hos sportskæden Sportmaster, hvor han for knap syv år siden startede som medhjælper efter skoletid i forretningen i Ribe til nu, hvor han er butikschef med i alt 15 ansatte i kædens forretning i storcentret Broen i Esbjerg.

RIBE: Casper Tonnesen havde oprindelig en plan om, at han ville være pædagog. Som sådan var han i erhvervspraktik i 10. klasse. Men et fritidsjob som medhjælper hos Sportmaster på Nederdammen i Ribe ændrede i den grad Casper Tonnesens erhvervs- og uddannelsesvalg. Så i stedet for jobbet som pædagog valgte han at gå butiksvejen, og i dag er han butikschef i Sportmaster-kædens forretning i storcentret Broen i Esbjerg. Her har han hovedansvaret for 15 ansatte, og derudover er Casper Tonnesen udvalgt som én af tyve deltagere på et talentakademi, som giver unge lederemner inden for kæden det teoretiske og praktiske grundlag for videre opstigning på karriere-rangstigen.

- Mit første fritidsjob fik jeg for ti år siden, da jeg var 13 år. Det var som fejedreng hos Lynddahl Plast. Senere blev jeg opvasker hos Kolvigs i Ribe. De job var ikke vildt sjove, men jeg tjente nogle lommepenge. Da jeg var 17 år fik jeg jobbet som løs hjælper hos Sportmaster i Ribe. Jeg skulle stille varer på plads og lave andet forefaldende arbejde. Men jeg fik også lov til at ekspedere kunder, og jeg fandt hurtigt ud af, at jeg rigtig godt kunne lide kundekontakten. Så jeg fandt ud af, at det var sjovt at arbejde i en forretning, som er eksperter i udstyr til sport og fritid, konstaterer Casper Tonnesen.

Casper Tonnesen
Casper Tonnesen er 23 år. Han er single, bor i Ribe og arbejder som butikschef hos Sportmaster i butikscentret Broen i Esbjerg. Han spiller fodbold på hyggeniveau i Ribe Boldklub samt håndbold på hyggeniveau i Ribe HK. Derudover spiller han tennis og squash med venner i fritiden. Fritiden bruges ellers sammen med venner og familie. Derudover er Casper Tonnesen også inkarneret fan af Superligaklubben Brøndby IF. Han har sæsonkort til klubbens kampe og ser så mange hjemmekampe som jobbet tillader. Han har Brøndby IF's klublogo tatoveret på venstre lår.

Megen sport

I sin fritid har Casper Tonnesen selv altid dyrket meget sport: fodbold, håndbold, tennis og squash.

Dermed havde han et godt produktkendskab til de varer, han langede over disken i forretningen i Ribe.

- Jeg fandt hurtigt ud af, at der var mange udfordringer ved jobbet i forretningen. Der er ikke to dage, som er ens. Så efter at jeg var færdig med HF i 2014 tog jeg en 12 ugers hg og fik så en elevplads i forretningen i Ribe. Da jeg var færdig med læretiden her kom jeg videre til Sportmaster i Kongensgade og herfra videre til forretningen i Broen, da den åbnede i april 2017. I februar 2018 blev jeg udnævnt til områdeleder og fra 1. januar i år så til butikschef med ansvar for 15 medarbejdere, ansættelser, afskedigelser, vagtplaner, men heldigvis også stadig med kundekontakt, understreger han.

På talentholdet inden for Sportmaster-kæden får Casper Tonnesen og de øvrige deltagere både redskaber til at være en god leder og til at udvikle sig selv personligt.

God leder?

Hvordan bliver man en god leder?

- Du skal kunne motivere folk, og så skal du også tage udgangspunkt i, at kollegerne er forskellige. Så du skal behandle medarbejderne forskelligt. Og som en god leder skal du også være en god sælger og skabe glæde og trivsel omkring dig, lyder det fra den unge butikschef, som arbejder 40-50 timer om ugen og understreger, at det for ham er lysten, der driver værket.

Hvor ser du dig selv henne om ti år?

- Jeg kan sagtens se for mig, at jeg stadig er butikschef hos Sportmaster i Broen. Men i det forløb jeg lige nu er med på via talentholdet hos Sportmaster får jeg en lederuddannelse, som er på niveau med en akademiøkonom, og det betyder, at jeg kan bruge den mange andre steder end i Sportmaster. Men inden for Sportmaster er der et tæt samarbejde mellem de enkelte forretninger i kæden, og derfor er der også gode muligheder for at komme videre inden for kædens forretninger, hvis jeg nu eksempelvis skulle finde på at flytte til Aarhus en dag. Det har jeg dog ingen planer om, men mulighederne står åbne. Derudover har jeg fået nogle gode personlige relationer til de andre deltagere på talentholdet, så jeg har muligheder i mange retninger, lyder det fra den unge butikschef.

Fra medhjælper til butikschef: Casper landet på rette hylde hos Sportmaster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce