Forvrængede rockguitarer indtager Byparken

De Forbandede er hovednavnet på Esbjerg Fuzztival lørdag i Byparken. Foto: Jimmi Brandt Pedersen

Forvrængede rockguitarer indtager Byparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Midt i skoven af musiktilbud i Esbjerg denne sommer dukker en ny festival op. Lørdag lægger Byparken scene til byens første Fuzztival for den hårde rock.

Esbjerg: Det skorter bestemt ikke på musiktilbud i Esbjerg denne sommer, og oven i det hele ser en ny festival dagens lys.

Eller rettere sagt; en Fuzztival.

Fuzztival er nemlig navnet på den festival, der lørdag den 14. juli løber at stablen i Byparken i Esbjerg med seks bands på plakaten.

- Man kan godt kalde fuzz for en slags ørkenrock, og navnet stammer for den elektroniske forvrængning af guitarlyd, der opstod i 60'erne med bands som Rolling Stones. Vi er i kategorien hård rock, uden at der er tale om metal, og det dækker over genrer som doom, sludge og stonerrock, fortæller Bo Sejer, der er en af de tre arrangører af festivalen.

Der er ikke mange navne i genren, der har opnået store gennembrud, men Bo Sejer nævner selv bandet Kyuss fra Californien som et af de store bands og peger på Black Sabbath som et kendt band, der genremæssigt nærmer sig.

- Det er bestemt en nichegenre, og den er underrepræsenteret, men vi tror på, at der et publikum til den, siger Bo Sejer.

Vi håber, at der kommer cirka 100 fans af musikgenren og omkring 150, der er nysgerrige efter at høre, hvad det er for noget.
Bo Sejer, arrangør af Esbjerg Fuzztival.
Program
Esbjerg Fuzztival har seks bands på plakaten.Det er Vestjysk Ørken, Cattlebat fra Tyskland, Alkymist, The Bowdashes, Slowjoint og De Forbandede.

De spiller i nævnte rækkefølge i Byparken med start klokken 14, og med sidste band på scenen klokken 20.15.

Der er gratis adgang til Esbjerg Fuzztival.

Puljemidler fra kommunen

Der var tidligere festivaler for genren i København og på Fyn, men de er alle lukket ned.

- I marts sad jeg sammen med Thomas Bonde Sørensen og Søren Nielsen i øvelokalet, og der besluttede vi os for at prøve at stable en festival på benene. Vi har alle rødder i Esbjerg, og derfor ville vi arrangere det her. Vi kontaktede Esbjerg Kommune for at leje scenen i Byparken og blev gjort opmærksom på, at man faktisk kunne søge midler fra en pulje til den slags. Vi fik 9.000 kroner, og det har betydet, at vi får en professionel lydmand til at hjælpe os. De seks bands spiller så godt som gratis, så det er et meget begrænset beløb, vi selv har investeret i det, fortæller Bo Sejer.

Han har fået tilsagn om deltagelse af cirka 40 fans fra København, det samme antal fra resten af landet og omkring 100 fra Flensborg, der følger bandet Cattlebat, der spiller på festivalen.

- Det er selvfølgelig lidt af en prøveklud, men vi håber, vi kan gøre det til en tilbagevendende begivenhed i Esbjerg, siger Bo Sejer.

Forvrængede rockguitarer indtager Byparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce