Formand for idrætsrådet er tilfreds med første del af modellen

Villy Grøn er tilfreds med den model for lokalleleje, som politikerne har vedtager for kommunens foreninger. Arkivfoto: Chresten Bergh

Formand for idrætsrådet er tilfreds med første del af modellen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Villy Grøn, formand for Esbjerg Idrætsråd, kalder beslutningen i Kultur- & Fritidsudvalget om nye gebyrregler for et stort og vigtigt skridt i den rigtige retning, men han er ikke imponeret over arbejdstempoet.

Esbjerg Kommune: Første del af projektet er tilfredsstillende. Nu skal fokus rettes på den mindst lige så vigtige anden del.

Nogenlunde sådan ser formanden for Esbjerg Idrætsråd, Villy Grøn, på politikernes håndtering af opgaven med at finde en ny model for lokaletilskuds- og gebyrregler for kommunens foreninger.

- Jeg er meget tilfreds med, at den del med at flytte foreninger og klubber fra en kategori til en anden er blevet pillet ud af modellen. De to ting har ikke noget med hinanden at gøre. Det har vi sagt hele tiden, og det fremgår også af vores høringssvar, så jeg glæder mig over, at der tilsyneladende er blevet lyttet til det, siger Villy Grøn.

Men han er til gengæld ikke imponeret over den hastighed, som politikere og embedsmænd har arbejdet i.

- Jeg er tilfreds med resultatet, men jeg slår ikke ligefrem kolbøtter. Det er lang tid at bruge næsten et helt år på at nå frem til så simpel en løsning her, og så har man jo udskudt opgaven med at finde nye måder at generere flere indtægter på et helt år, siger Villy Grøn

Høringssvar
Esbjerg Idrætsråd indgav et af de i alt fire høringssvar, som indkom, efter at direktionens forslag var blevet sendt i høring.De tre andre høringssvar kom fra Bramming Billard Klub, Esbjerg Amatørteaterråd og Esbjerg Eliteidrætsråd.

Et stort skridt

Det stod i efteråret klart, at politikerne ikke kunne nå i mål med en model til at "gøre kagen større", som det er blevet udtrykt, til årsskiftet, som ellers var den oprindelige deadline.

Den er nu i stedet skubbet til 1. januar 2020.

Opgaven er at finde mulige besparelser og mulige ekstra indtægter ved forskellige manøvrer, og her håber Villy Grøn, at Esbjerg Idrætsråd, der repræsenterer foreningerne i kommunen, kommer til at spille en væsentlig rolle.

- Vi har gode folk, der både kan og vil hjælpe med at belyse og regne på de muligheder, der kan være, for at lave et nyt og større økonomisk kredsløb. Det er kompliceret, og der er mange tal og scenarier, der skal regnes igennem. Det skal gøres rigtigt, så vi får en bæredygtig model, der kan forbedre forholdene for foreningerne, og ikke kun på den korte bane, siger Villy Grøn, der understreger, at de nye regler et stort og vigtigt skridt i den rigtige retning.

Videre forløb
Sagen om nye regler for lokaletilskuds- og gebyrregler er nu sendt videre fra Kultur- & Fritidsudvalget.Økonomiudvalget og byrådet skal i sidste ende vedtage de nye regler, der kommer til at gælde fra 1. januar 2019.

Vedtages de nye regler, sænkes gebyret for benyttelse af kommunale faciliteter til 9 procent for foreninger i den såkaldte kategori 1, og deres lokaletilskud stiger til 91 procent, hvis de lejer sig ind hos private.

Formand for idrætsrådet er tilfreds med første del af modellen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce