Formand åbner for udenlandske ejere i EfB

Bestyrelsesformand i EfB Elite A/S og direktør i Claus Sørensens Fond Kristoffer J. Kristensen åbner nu for tilførsel af udenlandsk kapital til EfB. Arkivfoto

Formand åbner for udenlandske ejere i EfB

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EfB Elite A/S beder på den kommende generalforsamling om, at bestyrelsen skal have bemyndigelse til at foretage en aktiekapitaludvidelse. Det kan bane vejen for udenlandske ejere af EfB.

Esbjerg: Det er i nøden, at man skal kende sine venner, men bliver den for stor, skal man måske finde nogle nye eller flere.

Den eventuelle situation tager EfB Elite A/S, selskabet bag byens fodboldstolthed, nu højde for, når generalforsamlingen i næste uge bliver bedt om at tage stilling til et forslag om ændring af vedtægterne, som vil give bestyrelsen bemyndigelse til en aktiekapitalforhøjelse på 100 millioner kroner ved nytegning.

EfB Elite A/S præsenterede forleden et 2017-regnskab, hvor afskeden med landets bedste række efterlader et underskud på 24 millioner kroner, og dermed har selskabet tabt 62 millioner kroner på to år.

Det store underskud er senest blevet dækket med ansvarlig lånekapital på 19 millioner kroner fra det, EfB kalder "venner af huset" anført af Claus Sørensen-koncernen, som tidligere økonomisk har holdt klubben oven vande. Desuden er der også i 2018 givet tilsagn fra ejerne om at stille penge til rådighed for at sikre den fortsatte drift. På den anden side oplever klubben vigende indtægter fra fans, men også sponsorerne, som ellers med knap 40 millioner kroner, svarende til 60 procent af omsætningen, har skæppet godt i kassen.

Bestyrelsen
På valg ved generalforsamling torsdag er:Kristoffer Jarl Kristensen (formand), direktør, Claus Sørensens Fond.

Palle Guldager Kristensen, Danske Bank.

Ole Juul Jørgensen, Ribe, RM Group Holding.

Allan Østergaard, direktør, Viking Life-Saving Equipment.

Søren Copsø er udpeget som EfB's amatørafdelings medlem af bestyrelsen.

Mangler opbakning

Det korte af det lange er, at opbakningen svigter, og selvom EfB af forsigtighedsmæssige grunde økonomisk har budgetteret med 1. divisionsfodbold i 2018-regnskabet, bliver de samme aktører næppe ved med at dække hullerne.

Således skal forslaget om, at bestyrelsen i fremtiden - uden en ekstraordinær generalforsamling - kan beslutte en aktiekapitalforhøjelse, ses som en mulighed. En mulighed, der også kan åbne døren for udenlandske investorer, oplyser bestyrelsesformand og direktør i Claus Sørensens Fond, Kristoffer J. Kristensen, der samtidig anfører, at der ikke foreligger noget konkret.

- Hvis de lokale fans og sponsorer ikke bakker tilstrækkeligt op, så må pengene komme et andet sted fra. Vi har jo set udenlandske investorer i andre danske klubben, og de er for eksempel efter min opfattelse glade for den konstellation, de har i FC Midtjylland, siger bestyrelsesformanden, der som udgangspunkt fortsat helst ser klubben kontrolleret lokalt.

- Det er erhvervslivet og fansene, der bestemmer, og det kan de passende vise ved at dukke op på stadion søndag. Det er nu, EfB har brug for opbakningen fra byen, siger formanden.

EfB har tidligere afvist henvendelser fra udenlandske investorer, som har været interesseret i at købe sig ind i klubben. Dengang sagde Kristoffer Kristensen til Ugeavisen Esbjerg:

- Vi er en esbjergensisk klub, og så længe vi magter det, er det esbjergensere, der står bag den. Skulle vi komme i den situation, at det ændrer sig, er det rart at vide, at klubben er interessant for andre.

Generalforsamlingen i EfB Elite A/S finder sted onsdag den 18. april klokken 19.00.

Formand åbner for udenlandske ejere i EfB

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce