Foreningerne venter utålmodigt på nye gebyrregler

Der skal laves nye regler for foreningernes gebyrordninger gældende fra nytår, men endnu er der ikke kommet noget på bordet. og foreningerne er begyndt at blive utålmodige. Arkivfoto

Foreningerne venter utålmodigt på nye gebyrregler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Esbjerg Idrætsråd håber snart, at der kommer noget konkret på bordet om nye regler for lokaltilskud og gebyrordninger. Foreningerne er begyndt at spørge til sagen, men politikerne lader vente på sig med et udspil.

Esbjerg: Fra 2019 skal der indføres nye regler for lokaletilskud og gebyrer for foreninger i Esbjerg Kommune.

Gebyrskruen er blevet strammet for hårdt, og i forbindelse med budgetforliget sidste år blev det besluttet at tilbageføre to millioner kroner om året for at lette udgifterne for de økonomisk pressede foreninger.

Der er mindre end fire måneder til årsskiftet, og endnu er der ikke kommet en ny model på bordet, og det ærgrer Esbjerg Idrætsråd, der repræsenterer foreningerne i kommunen.

- Vi har fra lige fra begyndelsen stillet os til rådighed for sammen med kommunens repræsentanter at finde frem til fornuftige forslag og belyse de forskellige konsekvenser og muligheder. men vi må nok sige, at det har været en meget stille sommer, og vi er ikke i nogen form for konkret dialog med kommunen om det her, siger formand for Esbjerg Idrætsråd, Villy Grøn.

Der er aftalt et møde mellem medlemmerne af Esbjerg Kommunes Kultur & Fritidsudvalg og Esbjerg Idrætsråd den 18. september, og idrætsrådet har bedt om at få en status på sagen og det videre forløb.

Lukket punkt
På Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 21. august var fordeling af to millioner kroner til nye lokaletilskuds- og gebyrregler fra 2019 på dagsordenen som et lukket punkt, og formand Peder Tørnqvist (K) har givet udtryk for, at der snart bliver præsenteret en ny model.

På udvalgets møde tirsdag den 4. september var Esbjerg Idrætsråds ønske om en status på sagen ved det kommende møde den 18. september på udvalgets dagsorden.

Uret tikker

Der har allerede været afholdt et lignende møde, men her var der ifølge Villy Grøn nogen "signalforvirring" og "usikkerhed om, hvordan det videre forløb skulle være".

Og nu begynder uret at tikke.

- Vi skal jo have fundet en model inden nytår, og vi kan godt mærke, at klubber og foreninger er begyndt at blive utålmodige og rykker for et svar på fremtiden. Det lå i kortene, at vi skulle kigge på området som en helhed og ikke på enkelte elementer, for det batter ikke noget. Det var et fælles ønske, at vi skulle lave et nyt og mere effektivt kredsløb og på den måde finde yderligere penge, så vi også på den lange bane kan holde foreningernes andel af lokaleleje nede. Vi har i Esbjerg Idrætsråd stor viden om, hvad der sker ude i klubberne, og hvad ændringer vil betyde i praksis, så vi håber da stadig, at politikerne har i sinde at diskutere mulighederne med os, vi er stadig positive og konstruktivt indstillede, siger Villy Grøn.

Foreningerne venter utålmodigt på nye gebyrregler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce