Forening vil have Svenskerbroen genopført

Foto: Joan Karlsen

Forening vil have Svenskerbroen genopført

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På godt og vel en måned har foreningen Bevar Svenskeren, der kæmper for at bevare den gamle bro på Fanø, fået over 200 medlemmer. Tirsdag holdte de møde om broens fremtid.

FANØ: En mandag i starten af juli endte med at blive lidt mere begivenhedsrig end normalt, da en gruppe demonstranter stoppede nedrivningen af fortidslevnet, Svenskerbroen. Siden er den lille gruppe på 15 vokset sig til en forening med over 200 medlemmer og en Facebook gruppe, som i skrivende stund har 428 medlemmer.

- Det synes vi egentligt er meget godt på kun en måned. Og så i disse ferietider, siger Herdis Enggaard Poulsen, formand for foreningen Bevar Svenskeren.

Broen, som i daglig tale kaldes Svenskeren, blev bygget tilbage i 1800-tallet og omtales som værende det eneste tilbageværende historiske monument fra Fanøs storhedstid som skibsbyggerø.

Tirsdag holdte foreningen møde i Sejlklubben, og på trods af flere arrangementer på øen samme dag, mødte over 60 personer op for at bakke op om foreningen. På mødet gennemgik man status og fremtidige planer.

- Vi vil have Svenskeren målt og registreret inden den pilles ned, for så at genopføre broen, som den var engang, siger Herdis Enggaard Poulsen.

Intet nyt fra kommunen

Onsdag i næste uge holder foreningen møde med Erhvervs-, natur og teknikudvalget (ENT) på Fanø.

- Indtil videre er der ikke noget nyt fra kommunens side. Når vi mødes på onsdag hører vi, hvad de har af ideer, og så kommer det på udvalget i slutningen af måneden eller starten af september, siger formand for ENT, Kristine Kaas Krog (Fanø Lokalliste)

Bevar Svenskeren håber meget på at kunne samarbejde med kommunen om en genopførelse.

Fakta
Svenskeren

I april besluttede Erhvervs-, natur og teknikudvalget på Fanø, at Svenskerbroen skulle rives ned. Det vil koste 88.000 kroner, mens en genetablering vil koste i omegnen af 440.000 kroner.

  • Siden stormen Bodil i 2013 har Svenskeren været farlig at færdes på.


  • Det koster 100 kroner om året at være medlem af foreningen Bevar Svenskeren.


Forening vil have Svenskerbroen genopført

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce