Forældre trutter og larmer for normeringer til Vestkystløbet

Op mod 1.500 mennesker var på gaden i Esbjerg den 6. april for at demonstrere for minimumsnormeringer. Der bliver endnu en happening i forbindelse med Vestkystløbet søndag den 2. juni. Arkivfoto: Jesper Orry

Forældre trutter og larmer for normeringer til Vestkystløbet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kampen for lovfaste minimumsnormeringer i landets daginstitutioner fortsætter, og i Esbjerg bliver der en happening i forbindelse med Vestkystløbet.

Esbjerg: Når tusindvis af mennesker indtager Vognsbølparken søndag den 2. juni til Vestkystløbet vil løbere og tilskuere næppe kunne undgå at bemærke, at der stadig er fokus på minimumsnormeringer i landets daginstitutioner.

For to måneder siden gik mellem 1.000 og 1.500 mennesker på gaden i Esbjerg for som en del af den landsdækkende aktion at kræve minimumsnormeringer og aktionen bliver gentaget i forskellige former landet over den 2. juni, og i Esbjerg altså som en del af Vestkystløbet.

- Vi diskuterede lidt, hvordan vi skulle gribe det an og blev enige om, at Vestkystløbet var en udmærket platform. Vi vil have en stand ved løbet, der vil være flag, bannere, T-shirts balloner og truthorn, også ude langs ruten, og så har vi givet alle folketingskandidater i området en åben invitation til at komme ned til os og svare på spørgsmål og fortælle om deres tanker på området, fortæller Charlotte Olsen, der er tovholder for græsrodsbevægelsen i Esbjerg.

Det er ekstra benzin på bålet og viser blot, at der virkelig er brug for at få gjort noget her og nu. Det skal være nu og ikke om et år, og det vil vi lave så meget larm over, at politikerne indser det.
Charlotte Olsen, tovholder

Benzin på bålet

Demonstrationen den 6. april foregik under mottoet "Hvor er der en voksen?", og det har indtil videre knebet at finde en voksen at adressere problemet til, erkender Charlotte Olsen.

- Vi har talt med borgmesteren (Jesper Frost Rasmussen (V), red.), men det er jo i bund og grund politikerne på Christiansborg, der skal rykke sig. Det er svært at løse lokalt, for der skal følge penge med. Vi har efter demonstrationen oplevet opblødning på punktet fra flere forskellige partier og kandidater, så vores aktion skal ikke ses som politisk på den måde, at vi har en mening om, hvem folk skal stemme på, selv om det selvfølgelig ikke er tilfældigt, at det foregår lige op til valget, siger Charlotte Olsen.

Udmeldingen om planlagte besparelser og færre pædagoger i Esbjergs daginstitutioner har kun animeret Charlotte Olsen og hendes medaktører yderligere.

- Det er ekstra benzin på bålet og viser blot, at der virkelig er brug for at få gjort noget her og nu. Det skal være nu og ikke om et år, og det vil vi lave så meget larm over, at politikerne indser det, siger Charlotte Olsen.

Forældre trutter og larmer for normeringer til Vestkystløbet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce