Fonde vil ikke sponsere Byparkens ansigtsløftning

Den gamle bypark skal have en ansigtsløftning - men foreløbig står ingen i kø for at sponsorere. Arkivfoto.

Fonde vil ikke sponsere Byparkens ansigtsløftning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er ingen fonde, der har udvist den store lyst til at sponsere 750.000 kroner til en arkitektkonkurrence, der skal tegne stregerne op til en fornyelse af Byparken.

Esbjerg: Byparken trænger til en gevaldig ansigtsløftning, og derfor besluttede Teknik & Byggeudvalget for snart to år siden, at der skulle udskrives en arkitektkonkurrence. Efterfølgende satte politikerne 750.000 kroner af til formålet ved budgetforhandlingerne i forventning om, at forskellige fonde og andre sponsorer ville bidrage med den anden halvdel af beløbet.

Men politikerne blev skuffede. Ingen fonde har villet bidrage med 750.000 kroner, og nu skal der findes en anden vej.  Økonomiudvalget besluttede mandag at sige god for en alternativ løsning, hvor kommunen i stedet inviterer tre landskabsarkitektfirmaer til at komme med idéforslag til udvikling af Byparken til gengæld for et beløb for forslagene. 

Teknik & Miljø-forvaltningen udarbejder på forhånd selv et program for idéforslaget på baggrund af en workshop med forskellige interessegrupper. Derudover bliver der sat en ekstern rådgiver ind, som skal sikre borgerinddragelse og senere udbud af opgaven, der først vurderes af en jury. Det landskabsarkitektfirma, der vinder, skal udarbejde et mere detaljeret projektforslag, der forventes finansieret ved budgetforhandlingerne til efteråret 2018.

200.000 kr. til hver
Økonomiudvalget sagde mandag god for, at de 750.000 kroner, der er sat af i det kommunale budget, dels bruges til at betale de tre landskabsarkitek-firmaer, der indbydes til at give deres idéer til den nye bypark, dels til rådgiverbistand, udbud og aflønning af to fagdommere.Betaling til de tre firmaer udgør 600.000 kroner i alt, mens rådgiverbistand til programskrivning og udbud udgør 75.000 kroner. Dernæst skal de to fagdommere deles om 75.000 kr. 

Byparken er smørhullet

Hele baggrunden for det planlagte og tiltrængte ansigtsløft af Byparken er dels, at den efterhånden har fået et noget nedslidt udtryk, dels den større opgradering af området af Havnegade, hvor promenaden i Havnegade er færdig, dels det igangværende byggeri af landgangen, så by og havn kan sammenflettes. I smørhullet mellem de to ligger Byparken, der står som næste punkt på den kommunale ønskeseddel over opgraderinger.

Landgangen skulle gerne stå klar, når Esbjerg By og havn i 2018 fejrer 150 års-jubilæum. 

 

Fonde vil ikke sponsere Byparkens ansigtsløftning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce