Folkeoplysningsudvalg fik bølgerne til at gå højt

Ved byrådsmødet mandag på Fanø kaldte Merete Engsted (Fanø Lokalliste) det for flovt, at byrådet ikke kunne komme med en ordentlig begrundelse for, at de ikke ville deltage i Folkeoplysningsudvalget. Arkivfoto

Folkeoplysningsudvalg fik bølgerne til at gå højt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ved byrådsmødet mandag satte et forslag om at genindføre politisk repræsentation i Folkeoplysningsudvalget gang i debatten.

Fanø: Et forslag fra Konservative, Fanø Lokalliste og SF skabte stor uenighed på mandagens byrådsmøde. De tre partier ønskede at drøfte, om man skulle have den politiske repræsentation tilbage i Folkeoplysningsudvalget.

Christian Lorenzen (K) argumenterede for, at byrådet igen skulle være repræsenteret i Folkeoplysningsudvalget, da de frivillige selv har ønsket det, efter byrådet trak sig ud i august sidste år.

Niels Heinel fra Miljølisten tog diskussionen op og mente ikke, at der skulle ændres noget.

- Det er for tidligt at trække en beslutning fra 21. august tilbage. Vi er af den opfattelse, at vi som byråd skal trække os fra al foreningsliv, da vi risikerer at sidde med dobbeltroller. Det er uhensigtsmæssigt. Derudover kan andre foreninger så også komme og ønske politikere i deres bestyrelser, og vi kan jo ikke deltage i alt, sagde Niels Heinel på byrådsmødet på vegne af det politiske flertal i byrådet bestående af S, Alt, V og Miljølisten.

Folkeoplysningsudvalget
Folkeoplysningsudvalget består af fem frivillige, der er valgt på en generalforsamling. Deres opgave består i at fordele det budget, som byrådet har givet dem til fremme af folkeoplysning for eksempel start- og udviklingspuljen.

Deres mål er blandt andet, at alle borgere skal have lige adgang til at deltage i folkeoplysende fritidsaktiviteter, og at det skal være let tilgængeligt at deltage i fritidsaktiviteter, administrativt såvel som fysisk.

Læs mere her: http://www.fanoe.dk/politik/udvalg–raad-og-naevn/folkeoplysningsudvalget

"Det er flovt"

Merete Engsted fra Fanø Lokalliste var dog bestemt ikke enig.

- Jeg synes godt, man kunne imødekomme de mennesker, der gerne vil have politikere med. Så må vi tage stilling til det, hvis der kommer andre foreninger og vil have os med. Men hvis der er en i byrådet, der brænder for det, kan jeg ikke forstå, at vi ikke vil komme det i møde, når det ikke koster os noget. Jeg synes, det er flovt, at man ikke kan få en ordentlig begrundelse, sagde Merete Engsted.

Niels Heinel argumenterede igen for, at man ikke vil forskelsbehandle foreninger, og at man kunne lave dialogmøder med foreningerne i stedet. Christian Lorenzen måtte dog her pointere, at man slet ikke kan forskelsbehandle Folkeoplysningsudvalget, da det er det eneste af sin art og slet ikke nogen forening, men et lovpligtigt udvalg.

Politikerne blev på ingen måde enige, og der måtte derfor en afstemning til, hvor flertallet bag borgmester Sofie Valbjørn (Alt) vandt afstemningen seks mod fem. De frivillige må derfor indstille sig på, at den politiske repræsentation i Folkeoplysningsudvalget ikke kommer tilbage foreløbigt.

Folkeoplysningsudvalg fik bølgerne til at gå højt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce