Flere voksenelever har valgt en erhvervsuddannelse i Esbjerg

Det er blandt andet ambulanceuddannelsen, restaurant- og kokkeskolen, skibsmontøruddannelsen og smedeuddannelsen, som har været populære blandt de 449 ansøgereArkivfoto

Flere voksenelever har valgt en erhvervsuddannelse i Esbjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rybners erhvervsuddannelser er i samlet vækst. Stigningen skyldes, at flere voksenelever har søgt ind på skolen.

Esbjerg: 449 personer har denne gang søgt om at komme ind på en erhvervsuddannelse på Rybners Tekniske Skole, viser nye optagelsestal. Det er en samlet stigning, når man sammenligner med tallene for 2018, hvor 391 personer søgte ind på en af skolens 26 uddannelser.

- Det ser rigtig positivt ud for erhvervsuddannelserne, og vi håber, at optagelsestallet bliver ved med at udvikle sig i den retning, siger direktør for erhvervsuddannelserne Lars Katzmann.

Den store udvikling af de samlede tal skyldes, at 133 voksenelever - det vil sige personer over 17 år - har søgt ind på en erhvervsuddannelse. Sidste år lå det tal på 64 personer. Stigningen glæder Lars Katzmann.

- Vi er rigtig glade for, at der er kommet flere voksne ind på uddannelserne. Der er kæmpe efterspørgsel på faglærte, og der er mangel på elever, så det er selvfølgelig en dejlig udvikling, siger han.

Antal ansøgere
  • 2018:


327 elever gik direkte fra folkeskolen til en erhvervsuddannelse.

64 elever var over 17 år - såkaldte voksenelever.

Samlet elevtal: 391
  • 2019:


316 elever gik direkte fra folkeskolen til en erhvervsuddannelse.

133 elever var over 17 år - såkaldte voksenelever.

Samlet elevtal: 449

Et sulten arbejdsmarked

Lars Katzmann har ikke en klar begrundelse for, hvorfor flere voksenelever har søgt ind på en af skolens erhvervsuddannelser, men han har et bud.

- Hvis man er ufaglært, kan man tage en erhvervsuddannelse, hvor der er bedre muligheder for elevpladser og senere arbejde, fordi der er mangel på arbejdskraft, og det tror jeg er med til at påvirke folk, siger Lars Katzmann.

Derudover roser han samarbejdet med jobcentret.

- Der skal ikke være tvivl om, at vores samarbejde aldrig har været tættere med eksterne folk, der sender mulige elever i vores retning, siger Rybners-direktøren.

Det er blandt andet ambulanceuddannelsen, restaurant- og kokkeskolen, skibsmontøruddannelsen og smedeuddannelsen, som har været populære blandt de 449 ansøgere.

Flere voksenelever har valgt en erhvervsuddannelse i Esbjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce