Flere patienter kan nu booke blodprøver online

Det er blevet populært at booke blodprøvetider på Sydvestjysk Sygehus online. Nu udvides ordningen. Arkivfoto

Flere patienter kan nu booke blodprøver online

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Esbjerg: Sydvestjysk Sygehus indførte i efteråret en ordning, hvor patienter kan booke blodprøver online.

Indtil nu har ordniingen været forbeholdt patienter, som efter aftale med deres læge eller afdeling skulle møde for at få foretaget en blodprøve eller få taget et hjertekardiogram. Nu udvides ordningen, så også børn kan bestille blodprøvetider.

Det samme kan patienter, der skal til glukose- eller laktosebelastning.I gennemsnit møder 350 patienter om dagen op på Sydvestjysk Sygehus for at få taget en blodprøve, og i december bookede 42 procent af dem en tid online, mens tallet i november var 30 procent. Anna-Marie Bloch Münster, konstitueret ledende overlæge i klinisk diagnostisk afdeling, glæder sig over udviklingen og siger:

- Vi skal stadig have mange flere med, men det kommer i takt med, at patienterne bliver opmærksomme på muligheden for tidsbestilling og dermed markant mindre ventetid.

Børn skal have de voksnes hjælp
Hidtil har muligheden for elektronisk tidsbestilling på Sydvestjysk Sygehus været forbeholdt patienter over 15 år, fordi kun de har et Nem-id.Nu kan også yngre patienter bestille tid til blodprøvetagning. Det kan dog ikke ske elektronisk, men kræver, at far eller mor foretager et opkald på tlf. 78 18 24 13.

Giver kortere ventetid

Online booking giver ikke kun kortere ventetid til patienter, der booker tider online. De andre patienter oplever også en kortere ventetid, idet man bedre kan planlægge personalets vagter, når man på forhånd kender ankomsttiderne for en del patienter.

Opgørelsen fra december viser, at 98 procent af de tidsbestillende patienter kom til under ti minutter efter ankomst. Til sammenligning ventede 26 procent af alle patienter i februar 2017 mindst 30 minutter på at komme til, og i travle perioder ventede mange patienter længere.

Alle prøver og undersøgelser, der kan bookes selv, kræver en forudgående henvisning.

Flere patienter kan nu booke blodprøver online

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce