Flere er gået konkurs i Esbjerg trods opsving

Erhvervschef Karsten Rieder siger, at det generelt går godt for kommunens erhvervsliv trods en stigning i antallet af konkurser i det seneste år. Arkivfoto

Flere er gået konkurs i Esbjerg trods opsving

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere firmaer og personer i Esbjerg og på Fanø er gået konkurs i det forgangne år. Forklaringen kan være, at det er blevet nemmere at stifte egen virksomhed, mener Dansk Erhverv og erhvervschef.

Esbjerg: Der bygges på livet løs i Esbjerg og optimismen er generelt stor i det lokale erhvervsliv. Alligevel har der i det seneste år været en stigning i antallet af personer og firmaer med hjemme i Esbjerg og Fanø kommuner, som er blevet erklæret for konkurs ved Skifteretten i Esbjerg.

Dermed følger Esbjerg og Fanø ifølge nye tal fra analysevirksomheden Experian tendensen på landsplan med flere konkursen, mens antallet af konkurser i Sydjylland stort set er uændret.

I Esbjerg og på Fanø blev der ifølge Statstidende i løbet af det seneste år afsagt konkursdekret over i alt 78 firmaer og personer, mens det samme tal året før var på 67 konkurser - en stigning på knap 15 procent. Blandt de mest omtalte konkurser var medicinalfirmaet Europharma i Kjersing med konsekvens for omkring 40 ansatte, men opgørelsen viser også, at landbruget og detailhandlen i kommunen fortsat har det hårdt.

De gik konkurs
Her er et udpluk af virksomheder, som er erklæret konkurs inden for de seneste år.Esbjerg Dentallaboratorium ApS

Billig Per'sen ApS

Vestjysk Byggemontage IVS, Fanø

SB Engineering ApS

Europharma.dk ApS

iBob A/S

Nemmere at starte firma

Imidlertid er der også et stigende antal af de såkaldte iværksætterselskaber (IVS'ere), som stiftes med en selskabskapital på bare en krone, at finde i konkursopgørelsen. Både hos Dansk Erhverv og hos Esbjerg Erhvervsudvikling (EEU) mener man, at stigningen blandt andet skyldes, at man fra politisk side for få år siden gjorde det nemmere at stifte virksomhed (IVS'ere), ligesom det generelle økonomiske opsving har været med til at booste antallet af nystartede.

- Som udgangspunkt anbefaler vi altid, at iværksættere overvejer konsekvenserne af at stifte et IVS ved opstart af virksomhed, siger Karsten Rieder, erhvervschef, EEU, der dog samtidig understreger, at stigningen i antallet af konkurser på ingen måde er et udtryk for at det går skidt i Esbjerg.

- Det er rigtig god vækst mange steder her i kommunen. Det som måske mere er tendensen er, at mange virksomheder er udfordret af en mindre end indtjening end tidligere år, siger Karsten Rieder.

Han peger desuden på, at appetitten på at drive virksomheden fortsat ligger på et højt, stabilt niveau. Således bliver der hvert år stiftet mellem 400 og 500 nye virksomheder i Esbjerg Kommune.

Flere er gået konkurs i Esbjerg trods opsving

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce