Esbjergenserne får grønt vand i hanerne igen

Sådan skulle vandet helst ikke se ud, for så er der en utæthed i fjernvarmeforsyningen. Foto: Christina Simonia Straarup

Esbjergenserne får grønt vand i hanerne igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Esbjerg: Mandag den 11. december gentager Din Forsyning forårets tiltag med tilsætning af et grønt farvestof til fjernvarmeledningsnettet i Esbjerg, Nordby og Varde. Det skal hjælpe kunderne med at afsløre utætheder i deres varmeinstallation.

Fjernvarmevandet er stadig svagt grønligt efter forårets tiltag, men det ikke længere så synligt og virker derfor knap så effektivt til at afsløre utætheder. Derfor "booster" man nu farven med en nytilsætning af det grønne farvestof.

Grønt vand
Har man grønt vand i hanen, skal man kontakte en autoriseret VVS-installatør, som kan afhjælpe problemet med varmeinstallationen (som tilhører kunden og ikke DIN Forsyning).I forbindelse med tilsætningen af farvestoffet er der risiko for, at vandet i søer og vandløb bliver farvet grønt, pga. brud på rør i jorden. Opdager man et grønt vandløb eller sø, bedes man kontakte Din Forsyning på tlf: 7474 7474.

To gange om året

Fremover vil farvestoffet blive tilsat to gange om året.

- Forårets grønt vand-tiltag afslørede flere hundrede utætte installationer og vi har fået reduceret spædevandstabet med ca. 25 procent i forhold til før tilsætningen. Som sidegevinst har farvestoffet samtidig øget fjernvarmevand-renheden i ledningsnettet, hvilket påvirker nettes levetid positivt, forklarer Claus A. Nielsen, Teknisk chef hos Din Forsyning, og fortsætter:

- På baggrund af de gode erfaringer har vi derfor besluttet fremadrettet at tilføre farvestof til fjernvarmeledningsnettet to gange årligt.

Hvis ens varmeinstallation er intakt, vil man næppe opleve ændringer i vandfarven. Er varmeinstallation derimod utæt, får man sandsynligvis grønt vand i hanen, og så er det en god idé at kontakte en autoriseret VVS-installatør.

Farvestoffet er godkendt af sundhedsmyndighederne, og det er ikke sundhedsskadeligt at drikke eller bade i det grønne vand.

Esbjergenserne får grønt vand i hanerne igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce