Fiskerimuseet i nye klæder

Fiskeri- og Søfartsmuseet er børnenes museum. Sådan har det altid været. Alle har et barndomsminde fra akvariet. Foto: Fiskeri- og Søfartsmuseet.

Fiskerimuseet i nye klæder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fiskeri- og Søfartsmuseet kommer lørdag i nye klæder i form af en fjerde plakat, der føjer sig til museets tre gamle.

Esbjerg: For 50 år siden, da Fiskeri- og Søfartsmuseet åbnede, så tre af Ib Antonis meget opsigtsvækkende plakater dagens lys. Sidenhen er de nærmest blevet kunstneriske ikoner for museet. I anledningen af museets 50-års jubilæum har det valgt at føje endnu en plakat til serien, som hylder museets udvikling og lokale tilknytning. Måske den nye plakat bliver et nyt ikon på lige fod med andre?

Lørdag klokken 13.00 afsløres det nye værk.

Eftersom museet altid har rettet sig mod børn, var det også helt naturligt, at inspirationen til plakaten skulle komme fra byens børn.

Lørdag den 2. juni ledte Oliver Streich en workshop, hvor cirka 40 børn fra lokalområdet deltog, herunder også børn fra Børns Voksenvenner. Det var ønsket for plakaten, at den med reference til Ib Antonis første plakater skulle hylde museets første 50 år, men samtidig indfange nutiden og få beskueren til at sende tanker i retning af fremtiden for Fiskeri- og Søfartsmuseet, for Esbjerg og for havet.

Kunstneren
Oliver Streich er født i 1968 i Bern, Schweiz. Han er uddannet på Kunsthåndværkerskolerne i Bern, Kolding og Bratislava. I 1992 flyttede han med sin familie til Faaborg. Her startede han og hans partner Els Cools en tegnestue og et galleri - GaleRiget.Oliver har illustreret mere end 15 børnebøger og underviser i billedkunst på Faaborg Gymnasium, Billedskolen, Designskolen og Ungdomsskolen.

Fiskerimuseet i nye klæder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce