Fire mænd fik bandestempel i nakken: Straffe fordoblet i landsret

Fire mænd på henholdsvis 22 og 23 år har fået fordoblet deres fængselsdomme, efter at Vestre Landsret har vurderet, at de er medlem af Stengårdsvejbanden. Arkivfoto: JV

Fire mænd fik bandestempel i nakken: Straffe fordoblet i landsret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vestre Landsret har stemplet og dømt fire mænd fra Esbjerg som bandemedlemmer. Dermed gik landsretsdommerne imod afgørelsen i byretten, hvor de fire ikke blev dømt efter den såkaldte bandeparagraf. Afgørelsen betyder fordobling af de fire mænds fængselsstraffe for våbenbesiddelse.

Esbjerg: Der var kontant afregning i Vestre Landsret, da sagen mod fire mænd fra Esbjerg, der i byretten var blevet fundet skyldige i våbenbesiddelse i en kælder under en boligblok på Stengårdsvej, blev behandlet.

Byretten fandt det ikke bevist, at de fire mænd var tilknyttet Stengårdsvej-gruppen, og de blev derfor ikke dømt efter den såkaldte bandeparagraf. Landsrettens dommere så anderledes på det fremlagte bevismateriale og henførte den ulovlige våbenbesiddelse under paragraf 81 A, bandeparagraffen.

Det betyder, at de fire mænd i store træk fik fordoblet deres straffe i forhold til byrettens dom.

Walid Iyad Jarad fik en dom på fem år og ni måneders fængsel, Ali Manaar Al-Khafaf fik en dom på fem års fængsel og Abdulghani Arkan Atout og Abdullahi Mustafa Ibrahim Mohamed skal begge i fængsel i fire år og seks måneder.

De fire benægtede alle at være en del af den såkaldte Stengårdsvej-gruppe. De er alle vokset op i området, og ifølge dem selv er de blot en gruppe kammerater, der ses og laver forskellige almindelige ting sammen.

Bandeparagraffen
Straffelovens paragraf 81 A kaldes populært bandeparagraffen.

Den giver mulighed for at fordoble straffen, hvis lovovertrædelsen har baggrund i eller er egnet til at fremkalde en konflikt mellem grupper af personer, hvor der som led i konflikten enten anvendes skydevåben eller anvendes våben eller eksplosivstoffer, som på grund af deres særdeles farlige karakter er egnet til at forvolde betydelig skade, eller begås brandstiftelse.

Kilde: Danskelove.dk

Våben i kælderen

Episoden, som de fire mænd er blevet dømt for, fandt sted tilbage i oktober 2017.

Her blev de sammen med en femte mand, der aldrig er blevet identificeret, set gå rundt i den smalle kældergang, hvor politiet forinden havde fået opsat videoovervågning.

Personerne håndterede og gemte en pistol sammen med en pose med syv patroner i en ventilationsskakt og ovenpå et kabelskab. Ved en senere ransagning af kælderen fandt politiet yderligere en pistol samt en lang række slag og stikvåben.

To af de fire mænd blev anholdt dagen efter ransagningen, mens de to sidste først blev anholdt i henholdsvis november og januar.

22-årige Al-Khalaf erkendte våbenbesiddelse, mens de tre andre nægtede sig skyldige. 23-årige Mohammed påstod, at han slet ikke var til stede, mens 22-årige Jarrad og 23-årige Atout begge nægtede at have kendskab til, at Al-Khalaf havde en pistol.

På tidspunktet for våbenhåndteringen og ransagningen havde der været sammenstød mellem Stengårdsvej-banden og Kvaglundbanden.

Fire mænd fik bandestempel i nakken: Straffe fordoblet i landsret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce